.
Κατηγορία ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 16:23

Harley-Davidson Pan America: Αυτή είναι η ισχύς του Revolution Max V2 κινητήρα – Πως συγκρίνεται με τα ανταγωνιστικά Adventure μοντέλα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Asphalt & Rubber, το πρώτο adventure μοντέλο στην ιστορία της Harley-Davidson, θα αποδίδει 145 ίππους και 12,4 kg-m ροπής από τον νέας σχεδίασης, “Revolution Max”, υγρόψυκτο V2 κινητήρα του.

Αυτές οι τιμές ισχύος, θεωρούνται καθ΄ όλα αποδεκτές για την κατηγορία βάση των σημερινών δεδομένων, πόσο μάλλον όταν η απόλυτη ιπποδύναμη δεν είναι ιεραρχικά η σημαντικότερη παράμετρος για τα Adventure.

Βάση κυβισμού, τα ανταγωνιστικά μοντέλα του Pan America είναι τα BMW R 1250 GS (138 ίπποι), Ducati Multistrada Enduro 1260 (158 ίπποι) και ΚΤΜ Super Adventure 1290 (160 ίπποι), οπότε η μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson, τοποθετείται κάπου ανάμεσα τους από πλευράς δύναμης.

Φυσικά τα “ξερά” νούμερα ισχύος και ροπής, δεν αποκαλύπτουν το πώς “απλώνεται” η δύναμη στο εύρος των στροφών, αν υπάρχει γραμμικότητα και ποια είναι η απόκριση στο γκάζι.  Η συνολική “ποιότητα” της απόδοσης ενός κινητήρα, δεν είναι κάτι μετρήσιμο και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι το βάρος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ότι αφορά στις επιδόσεις.

Αυτό που γίνεται πάντως αντιληπτό, είναι ότι η H-D, θα “παίζει” σοβαρά στην κατηγορία και χωρίς δικαιολογίες και αναμένεται επίσης ένα πολύ υψηλό και ανταγωνιστικό επίπεδο εξοπλισμού για την μοτοσυκλέτα, η οποία –με βάση τις αισιόδοξες προβλέψεις- θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2020.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 17:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon