.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 07:32

Naon Lucy – Ένα eScooter 100% made in Germany

Μια ηλεκτρική startup με έδρα το Βερολίνο αφού αποκάλυψε το πρωτότυπό της, το Zero-One, φέρνει και τη μορφή παραγωγής του.

Η εν λόγω εταιρεία επικεντρώνεται σε τρεις κύριες πτυχές, τη λειτουργικότητα, την αισθητική και την τοπική παραγωγή, απασχολώντας το εργατικό δυναμικό της εξ ολοκλήρου στη Γερμανία και παράγοντας τα προϊόντα της με υλικά που προέρχονται από τη χώρα. Πράγματι, η Naon κατάφερε να κάνει κάποια βήματα στην ανάπτυξη του πρώτου της scooter, καθώς αποκάλυψε ένα μοντέλο που φαίνεται να είναι ένα έτοιμο για παραγωγή. Και το όνομα αυτού, Lucy.

Lucy3.jpg

Όπως αναφέρει το Motorrad Online, το Lucy αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις – μια ταξινομημένη ως L1e ή ηλεκτρικό μοτοποδήλατο και μια ταχύτερη, πιο ισχυρή έκδοση που ταξινομείται ως L3e ή ελαφριά μοτοσυκλέτα. Η έκδοση L1e έχει τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα 45 χλμ/ώρα με τιμή (Γερμανίας) από 5.500 ευρώ, ενώ η έκδοση L3e (των 7.500 ευρώ) είναι πολύ πιο γρήγορη με τελική ταχύτητα στα 100 χλμ/ώρα.

Lucy2.jpg

Όσον αφορά την τεχνολογία, το Naon Lucy είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτροκινητήρα που είναι ικανός να παράγει 7kW ονομαστικής ισχύος και ροπή πλησιάζει τα 20 κιλά! Η μπαταρία αποτελείται από μια εναλλάξιμη μονάδα 5,2 κιλοβατώρων που φιλοξενείται στο πάτωμα του scooter. Το power pack προσφέρει αυτονομία περίπου 160 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. Η… Lucy «χτίζεται» γύρω από ένα ελαφρύ πλαίσιο αλουμινίου και σταματάει με δισκόφρενα εξοπλισμένα με ABS.

Lucy4.jpg

Άλλες αλλαγές του Lucy από το Zero-One concept περιλαμβάνουν μεγαλύτερους τροχούς, νέο, μονόμπρατσο ψαλίδι, πιρούνι διπλής γέφυρας και διαφορετική διάταξη ανάρτησης ψαλιδιού. Συνολικά, οι γραμμές του scooter είναι απλές και το design άκρως μινιμαλιστικό. Επιπλέον, η χαμηλά τοποθετημένη μπαταρία σημαίνει και σταθερότητα χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους, χωρίς να θυσιάζεται ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon