.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 08:04

Valentino Rossi – «Ειδική» τιμητική διάκριση από τη Brembo

Το μόνο που μπορούσε να… σταματήσει το Valentino Rossi τα χρόνια που μεσουρανούσε στους αγώνες ήταν τα φρένα της Brembo, με την ιταλική εταιρεία να τον τιμά δεόντως.

Όσες εταιρείες στήριξαν τον «Γιατρό» κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αν μη τι άλλο είδαν τις πωλήσεις τους να παίρνουν την ανιούσα, επομένως είναι φυσικό τώρα που απέχει από τους αγώνες να τον τιμούν δεόντως. Κάπως έτσι, μια εταιρεία που μας είναι γνωστή για μερικά από τα πιο αποτελεσματικά και εστιασμένα στην απόδοση συστήματα πέδησης, η Brembo έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην επιτυχία της καριέρας του Rossi, καθώς κυριολεκτικά κάθε αγωνιστική του μοτοσυκλέτα ήταν εξοπλισμένη με φρένα από την ιταλική εταιρεία.

Με την ευκαιρία του GP του San Marino στο Misano λοιπόν, η Brembo απένειμε στον Valentino Rossi ένα ειδικό, χειροποίητο βραβείο για να τιμήσει την επιτυχημένη αγωνιστική του καριέρα. Στο εν λόγω βραβείο, χρησιμοποιήθηκαν εξαρτήματα από την πρώτη αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Rossi το 1996. Ομοίως, περιλαμβάνει επίσης εξαρτήματα από την τελευταία αγωνιστική μοτοσυκλέτα του, τη Yamaha YZR-M1, την οποία οδήγησε στον τελευταίο του αγώνα στη Valencia το 2021.

Brembo46b.jpg

Σχολιάζοντας την τελετή, ο διευθύνων σύμβουλος της Brembo, Daniele Schillaci, δήλωσε: «Είναι τιμή για εμάς που μπορούμε να του απονείμουμε αυτό το μοναδικό τρόπαιο, το οποίο υπογραμμίζει τον άρρηκτο δεσμό του με την Brembo. Ευχαριστώ τον Valentino εκ μέρους της εταιρείας που ήταν πάντα μαζί μας και που μας επέτρεψε να φέρνουμε συνεχή καινοτομία σε κάθε τύπο σπορ μοτοσυκλέτας με τον οποίο έχει αγωνιστεί και κερδίσει.»

Η αγωνιστική καριέρα του Valentino Rossi άλλωστε, είναι μια από τις σπουδαιότερες του χώρου. Έχοντας ολοκληρώσει 432 Grand Prix, ο Rossi συγκέντρωσε πάνω από 6.350 βαθμούς. Μόνο στην κατηγορία MotoGP, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου 89 φορές και συνολικά κέρδισε 115 αγώνες σε όλη την καριέρα του. Ποτέ δεν χρησιμοποίησε άλλο σύστημα πέδησης εκτός από της Brembo, με κάποιες ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις σχετικά με το πόσα πράγματα χρησιμοποίησε ο Ιταλός κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Η Brembo υπολογίζει ότι ο Rossi χρησιμοποίησε περισσότερους από 450 μπροστινούς ρότορες, περισσότερα από 1.000 τακάκια φρένων και περίπου 280 λίτρα υγρού φρένων σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon