.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 10:59

Harley Davidson Milwaukee-Eight: Επίσημη αποκάλυψη του νέου V2 κινητήρα!

 

Τετραβάλβιδος, δυνατότερος, εξελιγμένος

 

Η Harley-Davidson παρουσίασε επίσημα τον νέο της κινητήρα με το όνομα Milwaukee-Eight. Το Eight (8) συμβολίζει τις βαλβίδες, ο κινητήρας θα κυκλοφορήσει σε 2 κυβισμούς, στις 107 και στις 114 ίντσες, σε έκδοση με ελαιόψυκτες αλλά και υγρόψυκτες κεφαλές.

Τελικά όσοι πόνταραν στις βαλβίδες κέρδισαν, καθώς όντως το Οκτώ του Μιλγουόκι αναφέρεται στις τετραβάλβιδες κεφαλές του νέου V2 45 μοιρών της αμερικάνικης φίρμας.

Όπως αναφέρει η Harley, ο Οκτώ είναι ο πιο δυνατός, ο πιο... δροσερός (με την καλύτερη ψύξη) κινητήρας που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα.

Τα δυνατά σημεία του Milwaukee-Eight εν τάχει

Ας δούμε εν τάχει τα δυνατά σημεία του Milwaukee-Eight.

  • Περισσότερη δύναμη - Μεγαλύτερη χωρητικότητα, 4βάλβιδες κεφαλές και υψηλότερη συμπίεση παράγουν 11% περισσότερη ροπή
  • Δυνατότερες επιταχύνσεις - 2-3 μήκη μοτοσυκλέτας ταχύτερος στα 0-100 χλμ/ώρα και 1-2 μοτοσυκλέτες ταχύτερος στις ρεπρίζ (100-130 χλμ/ώρα)
  • Καλύτερη διαχείριση θερμότητας - Βελτιωμένη άνεση για αναβάτη και συνεπιβάτη, χάρη στην καλύτερη αποβολή θερμότητας και στο νέο σύστημα εξάτμισης
  • Καλύτερο "κούμπωμα" αναβάτη - Χάρη στο νέο σχήμα του φίλτρου αέρα
  • Λιγότεροι κραδασμοί - Νέος εσωτερικός αντικραδασμικός άξονας παρέχει πιο γλυκιά και ραφιναρισμένη αίσθηση στο ρελαντί
  • Πιο πλούσιος ήχος εξάτμισης - Λιγότεροι θόρυβοι από τον κινητήρα, σε συνδυασμό με ελαφρύτερες βαλβίδες, βελτιωμένα καλύματα κεφαλών και βελτιώσεις στη μετάδοση αφήνουν να ακουστεί καλύτερα το μουγκρητό της εξάτμισης
  • Χαμηλότερο ρελαντί - Καλύτερος ήχος, λιγότερη θερμότητα
  • Βελτιωμένη παροχή ρεύματος - 50% αύξηση στην απόδοση, για κάλυψη όλων των αναγκών των touring αξεσουάρ

Η Harley αναφέρει πως ο Eight είναι η ένατη έκδοση στην ιστορία των μεγάλων κινητήρων της φίρμας, ενώ πέρα από αυξημένη ιπποδύναμη και ροπή παρέχει λιγότερους κραδασμούς, βελτιωμένο ήχο εξάτμισης, και καλύτερη απόκριση στο γκάζι.

milwaukee eight 1

"Οδηγός μας πίσω από την εξέλιξη του Milwaukee-Eight ήταν η φωνή των πελατών μας, από κάθε πλευρά του πλανήτη" είπε ο Scott Miller, αντιπρόεδρος σχεδιασμού και στρατηγικής προιοντικής εξέλιξης της HD. "Οι αναβάτες ήθελαν ένα νέο κινητήρα που να παρέχει βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης σε κάθε τομέα. Οι ίδιες φωνές απαίτησαν να μην απομακρυνθούμε από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της κληρονομιάς μας. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση, αλλά νομίζω πως τα καταφέραμε. Με τον Milwaukee-Eight ξημερώνει μια νέα εποχή για την Harley Davidson, σε επιδόσεις, και καινοτομίες."

milwaukee eight 3

Ο νέος Milwaukee-Eight φορέθηκε σε όλες τις Touring μοτοσυκλέτες της φίρμας για το 2017, αλλά και στα τρίκυκλα μοντέλα, ενώ οι 3 εκδόσεις του έχουν ως εξής:

Milwaukee-Eight 107 (107 CID, 1750cc), με ελαιόψυκτες κεφαλές για τις Street Glide®/Street Glide® Special, Road Glide®/Road Glide Special®, Electra Glide® Ultra Classic®, Road King® και Freewheeler®.

Twin-Cooled™ Milwaukee-Eight 107 (107 CID, 1750cc) με υγρόψυκτες κεφαλές για τις Ultra Limited/Ultra Limited Low, Road Glide® Ultra και Tri Glide® Ultra.

Twin-Cooled Milwaukee-Eight 114 (114 CID,1870cc) με υγρόψυκτες κεφαλές για τις CVO™ Limited και CVO™ Street Glide®.

Αναλυτικά

Κάθε Milwaukee-Eight κινητήρας παράγει 10% περισσότερη ροπή από τον προηγούμενο κινητήρα. Πέρα από την αυξημένη χωρητικότητα, ο Milwaukee-Eight διαθέτει υψηλότερη συμπίεση, τετραβάλβιδες κεφαλές με αυξημένη εισαγωγή και εξαγωγή μείγματος κατά 50%. Οι βαλβίδες ΔΕΝ χρειάζονται ρύθμιση, μειώνοντας έτσι το κόστος συντήρησης. Κάθε κεφαλή έχει 2 μπουζί, ενώ ελαφρύτερο και απλούστερο είναι το σύστημα της καδένας του εκκεντροφόρου, το οποίο παράγει λιγότερο θόρυβο και λιγότερες τριβές.

milwaukee eight 5

Ο Milwaukee-Eight ζυγίζει το ίδιο με τον κινητήρα που αντικαθιστά, κι έτσι η έξτρα δύναμη του μεταφράζεται άμεσα σε βελτιωμένες επιδόσεις.

Ο Milwaukee-Eight 107 επιταχύνει 11% ταχύτερα στα 0-100 χλμ/ώρα, και 11% ταχύτερα σε ρεπρίζ 100-130 χλμ/ώρα, σε σχέση με τον Twin Cam High Output 103.

O Milwaukee-Eight 114 επιταχύνει 8% ταχύτερα στα 0-100 χλμ/ώρα και 12% ταχύτερα σε ρεπρίζ 100-130 χλμ/ώρα σε σχέση με τον Twin Cam 110™.

Διαχείριση θερμότητας

Βελτιωμένη άνεση αναβάτη και συνεπιβάτη χάρη στην μικρότερη απορρόφηση θερμότητας, στην αυξημένη αποβολή θερμότητας και στο νέο σύστημα εξάτμισης. Ελαιόψυκτες ή υγρόψυκτες κεφαλές και νέος αισθητήρας για πειράκια σε κάθε κύλινδρο, επιτρέπει ακριβέστερη ανάφλεξη. Νέα θέση στον καταλύτη αλλά και στην εξάτμιση, ώστε να απομακρύνουν θερμότητα από τους επιβαίνοντες. Χαμηλότερο ρελαντί από τις 1.000 στις 850 rpm.

milwaukee eight 12

Βελτιωμένη εργονομία

Νέο και πιο λεπτό κάλυμμα πρωτεύουσας μετάδοσης και νέο σχήμα φίλτρου αέρα, χαρίζουν μεγαλύτερη άνεση στα πόδια του αναβάτη, και κάνουν πιο εύκολη την πρόσβαση στο έδαφος σε αναβάτες χαμηλού αναστήματος. Ο Milwaukee-Eight διαθέτει συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, με βελτιωμένο design που μειώνει τη δύναμη που απαιτείται για τη σύμπλεξη κατά 7%.

Λιγότεροι κραδασμοί

Ο Milwaukee-Eight διαθέτει ελαστικά παρεμβύσματα στις βάσεις του, και αντικραδασμικό άξονα που ακυρώνει το 75% των κραδασμών πρώτης τάξης στο ρελαντί, για μεγαλύτερη άνεση, δίχως να θυσιάζει τον κλασικό χαρακτήρα των V-2 κινητήρων της Harley.

milwaukee eight 14

Πλουσιότερος ήχος εξάτμισης

Ελαφρύτερες βαλβίδες, μονός εκκεντροφόρος, βελτιωμένα καλύμματα και εξαρτήματα μετάδοσης, εξαφανίζουν τους μηχανικούς θορύβους του κινητήρα. Επιπλέον, οι αυλοί εισαγωγής αέρα και το φίλτρο αέρα έχουν σχεδιαστεί για μείωση του θορύβου, μεγιστοποιώντας παράλληλα την ροή αέρα. Έτσι έχουμε ένα κινητήρα με μειωμένους μηχανικούς θορύβους, επιτρέποντας στην εξάτμιση να παράγει πιο πλούσιο ήχο, ενώ ταυτόχρονα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές θορύβου και ρύπων παγκοσμίως (άρα ΚΑΙ Euro4).

Βελτιωμένη παροχή ρεύματος

50% αυξημένη είναι η παροχή ρεύματος στο ρελαντί, για να υποστηρίξει τις αυξημένες σύγχρονες ανάγκες σε ηλεκτρισμό, από τα σύγχρονα αξεσουάρ μοτοσυκλέτας (GPS, extra φώτα, ηχοσύστημα, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, κ.α.)

milwaukee eight 8

Νέα εμφάνιση

Ο Milwaukee-Eight διαθέτει σύγχρονο και όμορφο design, που σέβεται την κληρονομιά του. "Ο Milwaukee-Eight είναι σχεδιασμένος ώστε να αποπνέει δύναμη" λέει ο Brad Richards, επικεφαλής του Styling της Harley. "Τον συγκρίνω με την... πλάτη ενός κολυμβητή, στενός στο κάτω μέρος (μέση) αλλά φαρδύς και μυώδης στους ώμους. To κάλυμμα των ζύγωθρων μοιάζει με τεντωμένο δέρμα πάνω από μύες, λες και τα κοκοράκια να είναι έτοιμα να πεταχτούν έξω από τον κινητήρα. Για πρώτη φόρα από τον Knucklehead, τα καλύμματα των ζύγωθρων αντικατοπτρίζουν την δράση που συμβαίνει μέσα. Και είναι τεράστια! Όταν κάθεσαι στη μοτοσυκλέτα μπορείς να κοιτάξεις κάτω και να διακρίνεις μεγαλύτερο μέρος του κινητήρα.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε κατόπιν ένα τεχνικό βίντεο για την κυκλοφορία του λαδιού στις κεφαλές του κινητήρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 20:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon