.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 15:38

Κλεμμένες μοτοσυκλέτες στην Ουκρανία

 

Πωλούνται μέσω site!

 

Όπως αναφέρει το ιταλικό περιοδικό insella.it, στην Ουκρανία υπάρχει ένα site αγγελιών στο οποίο βρίσκονται προς πώληση "εισαγόμενες μοτοσυκλέτες από την Ιταλία". Το site φαίνεται σοβαρό ως επιχείρηση μιας και εκεί βρίσκονται τηλέφωνα και στοιχεία επικοινωνίας, λογαριασμός στο Skype και στο Youtube, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την προέλευση και νομιμότητα των μοτοσυκλετών που πωλούνται εκεί.

Ένα από τα ύποπτα site είναι και το motosale.com.ua όπως και το moto-italy.rv.ua, και οι ιταλικές πληροφορίες αναφέρουν ότι μοτοσυκλέτες που έχουν κλαπεί από την Ιταλία, πωλούνται νόμιμα στην Ουκρανία. Όλα τα μοντέλα είναι νέα και με λίγα χιλιόμετρα, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι ιταλικές πινακίδες βρίσκονται ακόμη επάνω στις μοτοσυκλέτες.

Γιατί δεν γίνεται τίποτα ακόμη στην περίπτωση που τα στοιχεία ευσταθούν; Γιατί η Ουκρανία βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιθανότατα, οι "εισαγωγείς" βγάζουν εκ νέου χαρτιά για τις "εισαγώμενες" μοτοσυκλέτες - κάτι αντίστοιχο συνέβαινε με τα τελείως νέα ιαπωνικά μοντέλα που "δραπέτευαν" από την Ιαπωνία τις προηγούμενες δεκαετίες, και έφταναν στην Ευρώπη νόμιμα ως μεταχειρισμένα.
Η Interpol που είναι ο μοναδικός οργανισμός που μπορεί να συγκεντρώσει αστυνομικές δυνάμεις διαφόρων εθνών, δεν μπορεί να λάβει καταγγελίες από ιδιώτες, και ενεργοποιείται απευθείας από την αστυνομία.
Για μία ακόμη φορά φαίνεται ότι οι διαδικτυακές αγορές μπορεί να κρύβουν παγίδες. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα site αλλά και οι χώρες των Βαλκανίων, θα μπορούσαν να είναι ένας καλός στόχος για έρευνα στην περίπτωση που έχετε χάσει την δική σας μοτοσυκλέτα.
Ψάξτε για μεταχειρισμένες μοτοσυκλέτες επιλέγοντας το δικό σας μοντέλο, και ευχόμαστε να είσαστε ανάμεσα στους τυχερούς.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 20:07

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon