.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 22:53

KTM και Top Gear – Deadly 720+!

 

 

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο Birbmigham!

 

 



Η θρασύτατη ομάδα Top Gear Live Stunt Team πραγματοποίησε ένα ακόμη σημαντικό Παγκόσμιο Ρεκόρ πάνω σε μία KTM 250 SX-F, κάνοντας το πρώτο διπλό loop-the-loop με μοτοσυκλέτα.

Deadly 720+


Ο τολμηρός άθλος – που ονομάστηκε the Deadly 720+ - ολοκληρώθηκε με επιτυχία με ένα 2013 ΚΤΜ 250 SX-F, ως το αποκορύφωμα του πρώτου από τα εννιά φαντασμαγορικά Top Gear Live shows στο Birmingham NEC (25-28 Οκτωβρίου).
To Deadly 720+ χρειάστηκε ένα ζεύγος από οκτάμετρους ατσάλινους κύκλους όπου ο θαρραλέος stuntman Gary Hoptrough χρησιμοποίησε οδηγώντας επάνω τους το stock KTM 250 SX-F στο οποίο είχε ρυθμίσει μόνο την ανάρτηση ώστε να φέρει σε πέρας το δύσκολο εγχείρημα.
Μετά την ολοκλήρωση του stunt, ο Managing Director της KTM UK, Shaun Sisterson, είπε: “Απλά απίστευτο! Όταν ακούσαμε για αυτό το εγχείρημα είπαμε ότι θέλαμε να εμπλακούμε. To ‘Ready to Race’ δεν είναι απλώς ένα σλόγκαν, οι μοτοσυκλέτες της KTM μπαίνουν σε κάθε αγώνα σε όλο τον κόσμο, ποτέ όμως δεν είχαν δοκιμάσει κάτι παρόμοιο.”
“Εργαστήκαμε εντατικά μαζί με την ομάδα του Top Gear με μερικές μοτοσυκλέτες από τη γκάμα των SX του 2013 και αποφάσισαν ότι ήθελαν να χρησιμοποιήσουμε το ελαφρύ και δυνατό 250 SX-F – μια μοτοσυκλέτα που απόλαυσε έναν ακόμη πετυχημένο χρόνο τόσο σε πωλήσεις όσο και σε αγωνιστικές επιτυχίες, πρόσφατα κερδίζοντας το Βρετανικό τίτλο MX2 και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2.”

Jeremy Clarkson

O Jeremy Clarkson ήταν αντίστοιχα εντυπωσιασμένος. Είπε: “Ξεκινήσαμε το Top Gear στην σημερινή του μορφή πριν 10 χρόνια, ως ένα διαφορετικό show για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και ποτέ δεν φανταστήκαμε να κάνουμε Παγκόσμια Ρεκόρ. Για να είμαι δίκαιος πρέπει να πω ότι ο James, ο Richard κι εγώ το μόνο που κάναμε ήταν ότι ήμασταν στη σκηνή και παρουσιάσαμε τον stunt man που ήταν τόσο τρελός που ήθελε να κάνει διπλή περιστροφή με τη μοτοσυκλέτα. Ήταν όμως ιδιαίτερα εντυπωσιακό και αγχώδες.”

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 23:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon