.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 19:52

Italian Volt Lacama 2.0 – Ένα αρχικά αβέβαιο project βγαίνει στην παραγωγή

Αν θυμάστε την Italian Volt, την οποία έχουμε ξαναδεί εδώ, τότε έχουμε νέα, καθώς η ηλεκτρική της μοτοσυκλέτα, η… Lacama αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2023.

Η εν λόγω ιταλική μάρκα έκανε την πρώτη της εμφάνιση κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood το 2018 και άνοιξε μέχρι και προκρατήσεις (!) για τη μοτοσυκλέτα με τιμή μόλις 250 ευρώ. 250 ευρώ μπροστά για μια μοτοσυκλέτα των 35 παρά κάτι χιλιάδων ευρώ για την ακρίβεια

Ωστόσο, καθώς η Italian Volt συνέχιζε την ανάπτυξη της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας της με το ιδιαίτερο για μας όνομα.. Lacama, το 2020 ήρθε η Πανδημία να φέρει τα πάνω κάτω. Η Italian Volt έκανε ξανά την εμφάνιση της στην EICMA 2021, δεσμευόμενη να κυκλοφορήσει τις μοτοσυκλέτες της το πρώτο τρίμηνο του 2022. Κάτι που επίσης δεν συνέβη. Εν τέλει, το 2022 η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Tazzari EV και τα κεντρικά της γραφεία μεταφέρθηκαν στην Imola. Εδώ έρχεται και η διοίκηση της Tazzari η οποία ανακοίνωσε ότι το Lacama θα φτάσει τελικά στην παραγωγή εντός του 2023.

lac1.jpg

Τώρα βέβαια ονομάζεται Lacama 2.0, διατηρώντας μεν την ιταλική επωνυμία Volt, έχοντας δε μια σειρά από σημαντικές ενημερώσεις στη σχεδίαση. Η.. Lacama 2.0 τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ροπή περίπου 23 κιλών (!) και ισχύος 150 ίππων, η οποία φτάνει στον πίσω τροχό μέσω ιμάντα, επιτρέποντας τελική ταχύτητα της τάξης των 230 χλμ/ώρα.

Στα των ηλεκτρονικών έχουμε επίσης εξελίξεις, καθώς η μοτοσυκλέτα είναι πλέον εξοπλισμένη με τη λεγόμενη λειτουργία «Rocket», επιτρέποντάς της να φτάσει από το μηδέν στα 100χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία είναι στα 400 volt, αποτελούμενη από στοιχεία της Samsung, δίνοντας –θεωρητική- αυτονομία μέχρι και 200 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση. Εκτός από τη μάχιμη λειτουργία Rocket, το Lacama 2.0 διαθέτει επίσης λειτουργίες Sport, Eco και Rain, επιτρέποντας στον αναβάτη να προσαρμόσει την απόδοση ισχύος σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις συνθήκες του δρόμου. Επιλογές που γίνονται μέσα από την έγχρωμη οθόνη TFT 4,3 ιντσών με συνδεσιμότητα smartphone. Ακόμα, μοτοσυκλέτα είναι επίσης εξοπλισμένη με μονάδα μέτρησης αδράνειας έξι αξόνων (IMU) που τροφοδοτεί το εξελιγμένο ABS και τονέλεγχο πρόσφυσης.

Στα πιο «τεχνικά» της μοτοσυκλέτας, ένα πλαίσιο από αλουμίνιο είναι η βάση όλων, όπως και για τα ανεστραμμένα μπροστινά πιρούνια της Öhlins, τα οποία –όπως και η πίσω ανάρτηση- είναι πλήρως ρυθμιζόμενα. Όσον αφορά τα φρένα, η μοτοσυκλέτα βασίζεται σε δύο ακτινικά τοποθετημένους δίσκους μπροστά και έναν μονό δίσκο πίσω, άπαντα με την υπογραφή της Brembo.

Τέλος, τα πλαστικά της κάθε Lacama θα γίνουν πραγματικότητα μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης με επιλογές scrambler, cafe-racer ή naked να αποτελούν τη βάση για τα αμιγώς κατά παραγγελία σχέδια, στα οποία η ελευθερία φτάνει και τα.. χρώματα, με συνολικά 20 διαθέσιμες επιλογές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 20:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon