.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 07:53

Suzuki – Από το MotoGP στους… αιθέρες

Η Suzuki προχώρησε σε συμφωνία με τη Skydrive προκειμένου να αναλάβει την κατασκευή ιπτάμενων οχημάτων. Να είναι άραγε –και- αυτός ο λόγος αποχώρησης από το MotoGP;

Για την ακρίβεια, η ανακοίνωση της συμφωνίας των Ιαπώνων κάνει λόγο για την έναρξη της κατασκευής ενός ηλεκτρικού αεροσκάφους για τη μεταφορά ενός έως τριών επιβατών. Τα «ιπτάμενα αυτοκίνητα» θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Suzuki στην επαρχία Shizuoka, με τη SkyDrive να μην εξαγοράζεται από τη Suzuki. Στα πλάνα των 2 εταιρειών είναι η παραγωγή των οχημάτων να ξεκινήσει το 2024. Πριν από το κατασκευαστικό κομμάτι, η Suzuki θα βοηθήσει επίσης να τεθούν τα θεμέλια που θα επιτρέψουν την παραγωγή, συμπεριλαμβανομένης της εξασφάλισης ανθρώπινου δυναμικού. Η κίνηση έρχεται αφότου η Suzuki επιβεβαίωσε το 2022 ότι θα βοηθούσε τη SkyDrive στο κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης για ένα μικρότερο και ελαφρύτερο project ιπτάμενου «αυτοκινήτου» ενός ατόμου.
Μιλώντας για τη συνεργασία, ο Hidetoshi Kumashiro, Γενικός Διευθυντής της Suzuki, δήλωσε τα εξής:

suzsky2.jpg

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συνεργαζόμαστε με τη SkyDrive. Θα κάνουμε φιλόδοξα βήματα προς την ανάπτυξη προϊόντων ανώτερης αξίας, ώστε να μπορέσουμε να συμβάλουμε στην υλοποίηση της αεροπορικής κινητικότητας, η οποία χρησιμοποιεί τον ουρανό για καθημερινές μεταφορές».

Τι θα παράγουν η Suzuki και η Skydrive;

Το προϊόν που θα παράγει η SkyDrive είναι ένα αεροσκάφος τύπου κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) , το SD-05. Έχει μέγιστη χωρητικότητα τριών (ένας πιλότος και δύο επιβάτες), αυτονομία 15 χιλιομέτρων και ισχύ που προέρχεται από 12 κινητήρες. Η μέγιστη ταχύτητα του σκάφους είναι στα 100 χλμ/ώρα και έχει σχεδιαστεί κυρίως για χρήση σε αστικές και κατοικημένες περιοχές.

suzsky3.jpg

Βέβαια, έχουμε «ξαναδει» τη SkyDrive στον ουρανό, όταν το 2020 έκανε το ντεμπούτο του SD-03, ενός ελαφρού αεροσκάφους ενός ατόμου που τροφοδοτείται από οκτώ κινητήρες και ρότορες.

Πηγή:visordown.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon