.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 15:13

Yamaha Motor – Επενδύει στην Andes, στη μάχη κατά του διοξειδίου του άνθρακα

Αυτή είναι η πρώτη επένδυση που ανακοινώνεται από τον προϋπολογισμό του νεοσυσταθέντος Yamaha Motor Sustainability Fund.

Η Andes Ag, Inc. είναι μια νεοφυής εταιρεία (startup) βιοτεχνολογίας από τις ΗΠΑ με κύρια ενασχόληση την έρευνα για μικροοργανισμούς που θα συμβάλλουν στην αφαίρεση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από την ατμόσφαιρα.

Η επένδυση γίνεται μέσω του ταμείου Yamaha Motor Sustainability Fund που στήθηκε πέρυσι τον Ιούνιο ειδικά για τέτοιου είδους επενδύσεις, με προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, και εξυπηρετείται μέσω της εταιρείας Yamaha Motor Ventures που εδρεύει στη Silicon Valley των ΗΠΑ ως επενδυτικό σκέλος της Yamaha Motor Company.

Η Andes εξερευνά μεθόδους χρήσης μικροοργανισμών που υπάρχουν φυσικά στο περιβάλλον σε καλλιέργειες όπως το καλαμπόκι, η σόγια και το σιτάρι. Αυτοί μπορούν να συλλέξουν αποθηκεύσουν ατμοσφαιρικό CO2 στο έδαφος των καλλιεργειών αυτών, καταλήγοντας σε μετρήσιμη μείωση (μέσω ανάλυσης δειγμάτων εδάφους) του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Αυτή η μείωση υπολογίζεται σε μονάδες απεξάρτησης από τον άνθρακα και έχει λογιστική αξία στη σημερινή βιομηχανική πραγματικότητα που στοχεύει ολοένα και περισσότερο στο περίφημο “μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα” για την παραγωγική διαδικασία.

Το Μεσοπρόθεσμο Διοικητικό Σχέδιο 2022-2024 που παρουσίασε η Yamaha Motor τον περασμένο Φεβρουάριο, η επένδυση σε τέτοιου είδους τεχνολογίες αποτελεί μια από τις βασικές επιδιώξεις προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή ουδετερότητα στο ισοζύγιο άνθρακα (carbon neutrality), δηλαδή η παραγωγική διαδικασία να μην απαιτεί περισσότερο άνθρακα απ’ όσον αποσκοπεί να μας γλιτώσει ως τελικό προϊόν.

Ποια είναι η Andes Ag, Inc.

CEO και συνιδρυτής: Gonzalo Fuenzalid
Κεντρικά γραφεία: Alameda, CA, USA
Έτος ίδρυσης: 2018
Ιστοσελίδα: https://www.andes.bio/

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon