.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 14:42

Honda και KPIT Technologies - Συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη λογισμικού

[Δελτίο Τύπου]

Η Honda Motor Co., Ltd ανακοίνωσε τη σύναψη βασικής συμφωνίας συνεργασίας για την ανάπτυξη λογισμικού με την KPIT Technologies Limited (KPIT Technologies), έναν από τους μεγαλύτερους συνεργάτες ενσωμάτωσης λογισμικού στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κινητικότητας.

Στη σημερινή αγορά αυτοκινήτου, η διάδοση των ηλεκτροκίνητων, αυτοματοποιημένων και συνδεδεμένων οχημάτων επιταχύνεται, γεγονός που καθιστά αναγκαία την ικανότητα ανάπτυξης λογισμικού το οποίο είναι απαραίτητο για τα εν λόγω οχήματα. Επιπλέον, η σημασία της ανάπτυξης λογισμικού αυξάνεται καθώς η εξέλιξη προϊόντων τα οποία βασίζονται στην έννοια της "κινητικότητας που καθορίζεται από το λογισμικό" επιταχύνεται για τη δημιουργία νέας αξίας μέσω προϊόντων και υπηρεσιών κινητικότητας επόμενης γενιάς.

Με δεδομένες τις παραπάνω τεχνολογικές τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Honda κατέληξε σε βασική συμφωνία συνεργασίας με την KPIT Technologies, μια εταιρεία με υψηλές δυνατότητες στην ανάπτυξη λογισμικού. Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τα δυνατά σημεία που τις χαρακτηρίζουν, και συγκεκριμένα την αρχιτεκτονική λογισμικού και τις τεχνολογίες ελέγχου και ασφάλειας της Honda με τις δυνατότητες ανάπτυξης λογισμικού της KPIT Technologies, και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν νέα αξία που μπορεί να πάρει σάρκα και οστά μέσω του λογισμικού.

Με βάση αυτή τη συνεργασία, η KPIT Technologies σχεδιάζει να αυξήσει κοντά στους 2.000 τον αριθμό των ειδικών της στην ανάπτυξη λογισμικού συστημάτων οχημάτων έως το 2030.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη λογισμικού στους ακόλουθους τομείς.

  • Λειτουργικό σύστημα (για την ηλεκτρική/ηλεκτρονική (EE) αρχιτεκτονική επόμενης γενιάς)
  • Ηλεκτροκίνητα συστήματα μετάδοσης κίνησης
  • Προηγμένη ασφάλεια και αυτοματοποιημένη οδήγηση
  • IVI (In vehicle infotainment ) και συνδεδεμένες τεχνολογίες

Σχετικά με την KPIT Technologies Limited
Ιδρύθηκε: 1990
Κεντρικά γραφεία: Pune, India
Εκπρόσωπος: Kishor Patil, Συνιδρυτής, Διευθυντής και CEO
Υπηρεσίες ανάπτυξης/ενσωμάτωσης επιχειρηματικού λογισμικού για την παγκόσμια βιομηχανία κινητικότητας
Εργαζόμενοι: 10,490 άτομα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 14:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon