.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 19:58

Energica κόντρα σε Indian, KTM, Ducati και BMW στο MotoAmerica

Μπορεί η Energica να μην είναι πια ο προμηθευτής της MotoE μιας και αντικαταστάθηκε από τη Ducati, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν έχει πια και αγωνιστική δραστηριότητα.

Έτσι, πριν μερικές μέρες –και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου- ανακοίνωσε ότι εισέρχεται σε μια νέα σειρά αγώνων φέτος που ομολογουμένως αποτέλεσε έκπληξη. Για την ακρίβεια, το 2023 η Energica θα κατεβάσει ένα Eva Ribelle στο Πρωτάθλημα Super Hooligan του MotoAmerica. Αυτό σημαίνει ότι θα ανταγωνιστεί μοτοσυκλέτες με κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάτι που την καθιστά την πρώτη ηλεκτρική μάρκα που κάνει κάτι τέτοιο.

Το πώς θα τα πάει η Eva Ribelle απέναντι στον υπόλοιπο αγωνιστικό χώρο είναι άγνωστο αλλά και ενδιαφέρον, καθώς Energica και Tytlers Cycle Racing θα δοκιμάσουν κάτι εντελώς πρωτόγνωρο, απέναντι σε Indian FTR1200, KTM 890 Duke R, Ducati Hypermotard 950 SP και BMW R nineT. Στη σέλα του Eva Ribelle θα βρεθεί ο Stefano Mesa, ο οποίος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω την Energica Eva Ribelle για τη Tytlers Cycle Racing στο Εθνικό Πρωτάθλημα Super Hooligan. Ανυπομονώ να αγωνιστώ και στους τέσσερις γύρους. Πέρυσι, κάναμε μια μικρή δοκιμή με μια standard μοτοσυκλέτα στη Laguna Seca και σίγουρα δεν απογοήτευσε. Με πολύ λίγες δοκιμές, πήγαμε σε εκείνο το Σαββατοκύριακο του αγώνα χωρίς να γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα. Όλη η ομάδα ήταν πολύ ευχαριστημένη με το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, έτσι, φέτος, αποφάσισαν να προσπαθήσουν να το κάνουν ξανά με μια πιο έτοιμη για αγώνες μοτοσυκλέτα. Ο αγώνας με μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στη Daytona θα είναι μια πρόκληση, δεδομένης της διάταξης της πίστας και της παντελούς έλλειψης αναφορών, αλλά η ομάδα και εγώ είμαστε χαρούμενοι και έτοιμοι για την πρόκληση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε με περισσότερο χρόνο».

Αν όντως η Energica πάρει ηλεκτρικά βάθρα μέσα σε αυτό το άκρως βενζινοκίνητο καθεστώς, τότε δεν αποκλείεται να δούμε μιμητές και σε άλλες κατηγορίες, με τους αγώνες να «εξελίσσουν το είδος».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon