.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 07:25

Ηράκλειο Κρήτης – Τα πρόστιμα και η «λύση» για τους διανομείς στους πεζόδρομους

Με το κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης να βλέπει τους πεζόδρομους του να αυξάνονται, όλο και περισσότεροι διανομείς λάμβαναν πρόστιμα για την αναγκαστική τους στάθμευση.

Το πρόβλημα μάλιστα για τους εργαζόμενους του χώρου του delivery δεν ήταν μόνο το οικονομικό αντίτιμο, αλλά και η προσωρινή αφαίρεση διπλώματος που δεν τους επέτρεπε να δουλέψουν. Όπως ανέφερε στο Cretalive o πρόεδρος του Σωματείου, Δημήτρης Τζαβάρας, το πρόβλημα τους δεν είναι νέο αλλά τον τελευταίο καιρό συστάθηκε το Σωματείο Εργαζόμενων Διανομέων Φαγητού σε ηλεκτρονική πλατφόρμα οπότε τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν ενιαία φωνή:

«Πολλά από τα συνεργαζόμενα καταστήματα βρίσκονται στο κέντρο και αναγκαζόμαστε να παρκάρουμε τα μηχανάκια μας πολλά μέτρα μακριά και να πηγαίνουμε με τα πόδια για να παραλάβουμε. Αυτό το γεγονός όμως ισχύει ως συνθήκη όταν ο καιρός είναι καλός. Όταν υπάρχουν αντίξοες καιρικές συνθήκες ή μεγάλος φόρτος εργασίας δεν γίνεται να βρεχόμαστε ενώ κρατάμε τις σακούλες στα χέρια. Σε αυτές τις περιπτώσεις πλησιάζουμε με τα μηχανάκια πιο κοντά στα καταστήματα με αποτέλεσμα να μας επιδίδεται πρόστιμο ή ακόμα και αφαίρεση του διπλώματος».

Εν τέλει, κατόπιν συνάντησης του σωματείου με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Ηρακλείου, Γιάννη Αναστασάκη, το στάτους των πεζόδρομων έμεινε «Απαγορευτικό, δίχως αστερίσκους και υποσημειώσεις». Ωστόσο, με καλή διάθεση και αμοιβαίους συμβιβασμούς, οι δύο πλευρές βρήκαν τελικά τη χρυσή τομή ώστε και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη να μην παραβιάζονται αλλά και να ικανοποιηθούν, όσο γίνεται, τα αιτήματα των διανομέων του Σωματείου. Έτσι, κατέληξαν έπειτα από προτάσεις και των δύο πλευρών, στο να οριοθετηθούν νόμιμοι χώροι στάθμευσης όσο πιο κοντά στα σημεία παραλαβής γίνεται χωρίς όμως να εισέρχονται οι διανομείς σε πεζόδρομους του Ηρακλείου.

Τα σημεία νόμιμων χώρων στάθμευσης είναι τα εξης:

  1. Χατζημιχαλη Γιανναρη & Σμύρνης (στα σκαλάκια).
  2. Μεραμβέλλου (ενδιάμεσα Αρετούσας και Ευρώπης).
  3. Αρκολεωντος (ανάμεσα σε σούπερ μάρκετ & το Επιμελητήριο).
  4. Παπαγιαμαλή (οδός βόρεια του Αγίου Τίτου).


Ταυτόχρονα έγινε εισήγηση να επιτραπεί στο Σωματείο Εργαζομένων σε ηλεκτρονική πλατφόρμα η διέλευση στους χώρους τροφοδοσίας (μέσα σε κάποιους πεζόδρομους) κατά τις ώρες έναρξης μεταφοράς ευπαθών προϊόντων (έως 10:30πμ. & 15:00-17:00μμ). Δηλαδή να ενταχθούν και οι διανομείς στην κατηγορία των μεταφορέων ευπαθών προϊόντων όπως π.χ. ο πάγος.

Πηγή: Cretalive.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon