.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 07:54

Kite Bike – Ηλεκτρικό concept με έμπνευση από τους… χαρταετούς

Για την περίπτωση που δεν «πετάξατε χαρταετό» την Καθαρά Δευτέρα, «λύση» έρχεται να δώσει ο Gabriel Wartofsky με το ομολογουμένως εντυπωσιακό, φουτουριστικό cafer racer του.

Το επονομαζόμενο «Kite Bike» λοιπόν, είναι η πρόταση του Wartofsky για την κατασκευή ενός προσιτού κιτ ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας. Ο καινοτόμος Αμερικανός σχεδιαστής και συνιδρυτής της start-up καθαρής τεχνολογίας e-bikeshare, «Conscious Commuter», ειδικεύεται στο μέλλον της κινητικότητας. Είναι δε εμπνευσμένο από τους τετράεδρους χαρταετούς του 19ου αιώνα και τα αρθρωτά έπιπλα από χάλυβα – ναι, σωστά διαβάσατε.

kb2.jpg

Βάση του concept είναι το πτυσσόμενο σχέδιο ενός μεταλλικού φύλλου που καταλήγει σε ένα επιθετικό, γωνιώδες σώμα. Η σέλα είναι μέρος του πακέτου της μπαταρίας και των ηλεκτρονικών, με τον εξωτερικά τοποθετημένο ηλεκτροκινητήρα να καταλήγει σε άξονα μετάδοσης, κόντρα στην hub τάση της εποχής. Ενδιαφέρον έχει και η ανάρτηση, με τα telelever συστήματα να θυμίζουν –λίγο- BMW.

kb3.jpg

Μιας και μιλάμε για concept και μόνο, δεν υπάρχουν τεχνικά χαρακτηριστικά παρά μόνο η λογική της κατασκευής η οποία είναι «συναρμολόγησε το μόνος σου», με πολλή ελευθερία στο πεδίο του customizing. Κατά τα άλλα, έννοιες όπως «πρακτικότητα», «χρηστικότητα» και «ρεαλισμός» παραμένουν εντελώς άγνωστες, με τις απεικονίσεις του Kite Bike να στερούνται μέχρι και μαρσπιέ.

Όμως οι ιδέες για το μέλλον αρκεί να είναι ενδιαφέρουσες και διαφορετικές, ασχέτως αν υλοποιούνται, σωστά;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon