.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 09:35

Πως το smartwatch έσωσε την ζωή ενός αναβάτη μοτοσυκλέτας

Τελικά, το να σε παρακολουθούν 24/7 έχει και τα καλά του. Μάλλον. 

Η σύγχρονη τεχνολογία των παντοδύναμων ηλεκτρονικών συσκευών δεν είναι γνωστή μόνο για τις δυνατότητες που έχει δώσει στην ανθρωπότητα. Τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και περισσότερος λόγος, για το κατά πόσο οι συσκευές smartphone και τα παρελκόμενα τους παρακολουθούν τους ανθρώπους και συλλέγουν τόνους δεδομένα για τον καθένα προσωπικά. Κι όμως, αυτό το χαρακτηριστικό της σημερινής τεχνολογίας, μπορεί να σώσει και ζωές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ειδήσεις από τις ΗΠΑ, ένα smartwatch κυριολεκτικά έσωσε την ζωή ενός μοτοσυκλετιστή, στην κομητεία Washington της Utah.  Ο μοτοσυκλετιστής έπεσε σε έναν γκρεμό ύψους 13 μέτρων και τραυματίστηκε σοβαρά. Ωστόσο, το smartwatch που φορούσε, ενεργοποίησε την λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης και έστειλε άμεσα ειδοποίηση στις τοπικές αρχές. Χάρη σε αυτή την ειδοποίηση, οι διασώστες μπόρεσαν να επέμβουν γρήγορα και διέσωσαν τον αναβάτη, ο οποίος διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αναβάτης αναμένεται να επιβιώσει και να αναρρώσει,.

Μερικά smartwatch διαθέτουν την τεχνολογία τηλεματικής, που θυμίζει τις δυνατότητες Emergency Call που σιγά σιγά μπαίνουν στις μοτοσυκλέτες. Αν το ρολόι ανιχνεύσει ατύχημα και δεν λαμβάνει ανταπόκριση ή εντολή από τον χρήστη του για ένα διάστημα, στέλνει αυτόματα σήμα κινδύνου σε κέντρο λήψης σημάτων, το οποίο στην συνέχεια κινητοποιεί τις υπηρεσίες άμεσης επέμβασης. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που «έξυπνη» προσωπική συσκευή έχει σώσει την ζωή χρήστη της, αφού παλαιότερα έχουν υπάρξει και άλλες ιστορίες εντοπισμού ανθρώπων, χάρη στο κινητό τους τηλέφωνο.  

Δείτε παρακάτω, και ένα ανάλογο βίντεο από την ιστορία, σε ειδησεογραφικό κανάλι της Αμερικής. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 09:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon