.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 19:26

KTM – Bajaj – Ένα και πλέον εκατομμύριο οι δίτροχοι καρποί της συνεργασίας

Η σύμπραξη του αυστριακού κατασκευαστή με τον κολοσσό της Ινδίας έχει ήδη μεταφραστεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο μοτοσυκλέτες.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών δημιουργούν στρατηγικές συνεργασίες με Κινέζους και Ινδούς κατασκευαστές προκειμένου να προσφέρουν τα προϊόντα τους σε πιο ανταγωνιστικές τιμές σε επιλεγμένες αγορές σε όλο τον κόσμο. Το έχουμε δει με τη BMW, η οποία συνεργάζεται με τον ινδικό γίγαντα TVS για τη σειρά G 310 και τον Κινέζο κατασκευαστή Loncin για τους κινητήρες της σειράς 800 έως 900 κ.εκ.

Το ίδιο ισχύει και για την KTM, με τις μοτοσυκλέτες δρόμου στα μικρομεσαία κυβικά της πορτοκαλί εταιρείας να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται σε συνεργασία με την Bajaj, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοσυκλετών της Ινδίας. Έκτοτε, η KTM έχει συνάψει συνεργασία και με τον Κινέζο κατασκευαστή CFMOTO. Ωστόσο, οι καρποί της συνεργασίας KTM-Bajaj συνεχίζουν να αποδίδει καρπούς με τις μονοκύλινδρες, ασφάλτινες προτάσεις της KTM να βγαίνουν από τα εργοστάσια της Bajaj.

Κάπως έτσι, μοτοσυκλέτες όπως το KTM 390 Duke και το RC 390 άνοιξαν διάπλατα τους ορίζοντες της αυστριακής μάρκας σε μια ευρύτερη γκάμα αναβατών ιδιαίτερα στην ασιατική αγορά. Μάλιστα οι πωλήσεις πάνε τόσο καλά, που η συνεργασία έχει ξεπεράσει το ορόσημο του ενός εκατομμυρίου μοτοσυκλετών.

Η Bajaj είναι επίσης υπεύθυνη για την ανανεωμένη σειρά των Husqvarna 401, η οποία αποτελείται από τα Svartpilen και Vitpilen, ενώ στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, αναμένεται ότι η KTM και η Bajaj θα κυκλοφορήσουν ηλεκτρικά μοντέλα όπως το πολυαναμενόμενο E-Pilen, καθώς και ένα ηλεκτρικό σκούτερ βασισμένο στην πλατφόρμα Bajaj Chetak.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon