.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 14:13

Μία KAWASAKI Z1000 φόρος τιμής στην ταινία MAD MAX

Η Unik Edition Motorcycles στη Λισαβόνα δημιούργησε αυτό το εκπληκτικά πιστό αντίγραφο του Kawasaki Z1000 που οδηγήθηκε από τον χαρακτήρα Goose στο Mad Max 2.

 
Για την ιστορία ο αποκαλούμενος Goose ήταν ο έτερος αστυνομικός – παρέα του Μελ Γκίμπσον που είχε την Kawasaki και τον υποδύθηκε ο Steve Bisley. Από την άλλη ο νεαρός τότε Μελ Γκίμπσον οδηγούσε το τρομερό αστυνομικό του αυτοκίνητο Interceptor.
 
Οι μοτοσυκλέτες που χρησιμοποιήθηκαν στη δημιουργία της ταινίας του 1981 ήταν μια Kawasaki Z1000 και μια Z900 της εποχής, και οι δύο ντυμένες με φέρινγκ και όλα τα αξεσουάρ που θα περίμενε κανείς σε μία αστυνομική μοτοσυκλέτα. Και ενώ η εμφάνισή του ιδίου όσο και των μοτοσυκλετών στην ταινία ήταν περιορισμένη, ο θρύλος της μοτοσυκλέτας έζησε και συνέχισε να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κινηματογραφικά δίτροχα της εποχής. Έτσι δημιουργήθηκε κατά καιρούς πλήθος τέτοιων αντιγράφων, αλλά η τελευταία έκδοση, από την εταιρεία κατασκευής Unik Motorcycles, μπορεί να είναι η καλύτερη μέχρι τώρα!
 Mad-Max-Kawasaki-09.jpg
 
Το έργο προέκυψε αφού ένας επισκέπτης στο εργαστήριο της Unik σχολίασε ένα παλιό Z1000 που ήταν παρατημένο σε μια γωνία. Με μια σπίθα έμπνευσης, η ομάδα ξεκίνησε να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο της αρχικής μηχανής MFP (Main Force Patrol). Και για να ξεκινήσουν έκαναν τι άλλο; Πρόβαλαν την ταινία στο εργαστήριο για να μπουν στην ατμόσφαιρα του project. 
 
Το αποτέλεσμα είναι ένα μία από τις πιο πιστές ρεπλίκες μοτοσυκλέτας από ταινία που έχει εμφανιστεί. Από το χρώμα και τις χαλκομανίες, μέχρι το cockpit με το σύστημα ραδιοφώνου Tokai, είναι όλα ίδια όπως στην ταινία του 1979.
 
Πηγή: Visordown
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 19:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon