.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 13:07

Ανησυχία για τα αυτόνομης οδήγησης αυτοκίνητα από την MAG Αγγλίας

Φτάσαμε λοιπόν εκεί που έλεγαν τα κόμικ και οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας ότι θα καταλήγαμε. Οι αναφορές περί ανθρώπων – οδηγών (human drivers) που διαχωρίζει τους οδηγούς που ανήκουν στο ανθρώπινο είδος από τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης είναι κάπως ανατριχιαστικές και είναι εδώ σήμερα. Η MAG (Motorcycle Action Group) ζητάει να  προσαρμοστούν τα συστήματα αυτά στους κανόνες κυκλοφορίας των ανθρώπων και όχι το αντίθετο. Και είναι μόνο η αρχή!
Περισσότερη σημασία στη γνώμη των μοτοσυκλετιστών για την ασφάλειά τους σε σχέση με τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης ζητάει η MAG. Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη σταδιακή μετάβαση σε οχήματα αυτόνομης οδήγησης τα επόμενα χρόνια. Η μοτοσυκλετιστική κοινότητα έπειτα από ατυχήματα αλλά και κάποια δυστυχήματα με θύματα μοτοσυκλετιστές όπου εμπλέκονταν αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης έχει αντιρρήσεις. Η MAG έχει απαιτήσει αποδείξεις από την κυβέρνηση για την ασφάλεια της αυτόνομης οδήγησης και ζητάει μεγαλύτερη εμπλοκή της μοτοσυκλετιστικής κοινότητας στις αποφάσεις για το θέμα. Υποστηρίζει ότι το συμπέρασμα περί ασφάλειας αυτών των οχημάτων είναι υποκειμενικό και ζητάει αντικειμενικά κριτήρια, όπως τη σύγκρισή του με έναν ικανό και προσεκτικό οδηγό – άνθρωπο. Αλλά και σε αυτό το φαινομενικά αντικειμενικό κριτήριο η MAG αναρωτιέτι, ποιος αποφασίζει τι θεωρείται ικανός και προσεκτικός οδηγός και ποιος αποφασίζει, ποιος αποφασίζει;
 
Οι κύριες προτάσεις της MAG για το θέμα είναι οι εξής.
• Η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης θα μειώσει την ποιότητα -  ικανότητα των οδηγών. 
• Τα αντικειμενικά κριτήρια της απόδοσης της αυτόνομης οδήγησης θα πρέπει να ενημερώνονται διαρκώς. Για παράδειγμα αυτός που θεωρούσαμε ικανό και προσεκτικό οδηγό πριν από 50 χρόνια, με τα σημερινά δεδομένα των δρόμων, δεν είναι. 
• Να υπάρχει ξεχωριστή  άδεια οδήγησης για τους οδηγούς αυτόνομων αυτοκινήτων. 
• Οι μοτοσυκλετιστές βρίσκονται σε κίνδυνο αν τα αυτόνομα συστήματα δεν μπορούν να τους εντοπίσουν και έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούν. 
• Η δημιουργία τμημάτων δρόμων για αυτοκίνητα που δεν μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια με χρήση αυτόνομης οδήγησης δεν είναι αποδεκτή. 
• Τα οχήματα αυτόνομης οδήγησης πρέπει να προσαρμοστούν στ υπάρχοντα συστήματα συγκοινωνίας-μεταφοράς των ανθρώπων και όχι το αντίθετο. 
• Τα στάνταρ ασφάλειας των αυτόνομων οχημάτων πρέπει να βασίζονται στη στατιστική.
 
Αυτά τα στατιστικά πρέπει να δείχνουν ότι η ασφάλεια βελτιώνεται για όλους τους χρήστες των δρόμων. «Η μεταφορά του ρίσκου στους υπόλοιπους χρήστες των δρόμων είναι απαράδεκτη». 
Ο  υπεύθυνος Επικοινωνίας και Πολιτικής της MAG δήλωσε ότι πρέπει πρώτα να βελτιωθούν τα αυτόνομα οχήματα και μετά να θεσπιστούν στόχοι περί της ασφάλειας. Δεν μπορούμε να στείλουμε έναν πύραυλο για προσελήνωση λέγοντας ότι ελπίζουμε ότι θα καταλήξει κάπου εκεί κοντά. Οι μοτοσυκλετιστές είναι οι πιο ευάλωτοι σε αυτό το ζήτημα και πρέπει να ληφθεί σοβαρά η γνώμη τους. 
 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 13:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon