.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 10:30

«Αντάρτικο» στην FEMA – Εκτός ομοσπονδίας η MAG, αντιδρά στην ηλεκτροκίνηση

Αποχώρησε η MAG εξαπολύοντας κατηγορίες για προδοσία της FEMA προς τους μοτοσυκλετιστές και υπέρ του λόμπι της ηλεκτροκίνησης…

Φωτιές ανάβουν στους εσωτερικούς κόλπους της FEMA, καθώς πολύ σύντομα μετά την υπογραφή του μανιφέστο του μοτοσυκλετισμού, μαζί με την ACEM και FIM (διαβάστε ανάλογα με ένα κλικ εδώ), υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από την Motorcycle Action Group – MAG από την Μεγάλη Βρετανία. Η MAG όχι απλά διαφώνησε, αλλά αποχώρησε από την FEMA, διαφωνώντας πλήρως με τις θέσεις του μανιφέστο για την ηλεκτροκίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της MAG, Neil Liversidge έκανε λόγο για «στυγνή προδοσία» της FEMA προς τον μέσο μοτοσυκλετιστή, ενώ δήλωσε ότι η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση είναι εξαναγκασμένη και ότι η FEMA πλέον δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μοτοσυκλετιστών. O Liversidge δήλωσε συγκεκριμένα: «Για κανέναν λόγο το έγγραφο αυτό (σ.σ. το μανιφέστο) δεν αντιπροσωπεύει την τεράστια πλειοψηφία της γνώμης των αναβατών για την εξαναγκασμένη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Η FIM το μαγείρεψε, η ACEM το αραίωσε και η FEMA το πέρασε χωρίς καμία συμμετοχή από τους εθνικούς οργανισμούς-μέλη της».

«Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι η δημοκρατία έχει πεθάνει για την FEMA, και μαζί της το ανεξάρτητο ευρωπαϊκό κίνημα για τα δικαιώματα των αναβατών. Για 10 χρόνια η FIM είχε βάλει στόχο να ελέγχει την FEMA και τώρα το πέτυχε. (…) Δεν θα βάλουμε το όνομα μας σε αυτή την στυγνή προδοσία».

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι οι διαφωνίες μεταξύ FEMA και MAG φτάνουν πίσω έως και το 2017, όταν και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά η πρόθεση απαγόρευσης πωλήσεων των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης – η MAG είχε εκφράσει την αντίθεση της από την αρχή και μάλιστα αδιαπραγμάτευτα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαϊος 2024 11:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon