.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 12:30

Weel EV-B concept bike. Το πρώτο ποδήλατο αυτόνομης οδήγησης

Η  τεχνολογία τρέχει με ρυθμούς που τα προηγούμενα –πρόσφατα- χρόνια δεν θα μπορούσαμε ούτε καν να φανταστούμε. Ακόμη και τα ποδήλατα είναι πλέον εφοδιασμένα με ηλεκτρονικά συστήματα που πριν από λίγες δεκαετίες τα έβρισκες μόνο σε μαχητικά αεροσκάφη.

Το σενάριο επιστημονικής φαντασίας του παρελθόντος που λεγόταν αυτόνομη οδήγηση είναι πλέον πραγματικότητα για τα αυτοκίνητα, το άμεσο μέλλον για τις μοτοσυκλέτες και τώρα στον χορό μπαίνουν και τα ποδήλατα. Όπως το Weel EV-B concept bike. Είναι ένα ποδήλατο με αλουμινένιο σκελετό και φουτουριστική εμφάνιση. Η σχεδίασή του είναι εμπνευσμένη από το Tesla's Cybertruck και δημιουργήθηκε από του Αμερικανούς David Hansen, Justin Corbett, και Dylan Meehan που ήθελαν να αναπτύξουν  ένα στυλάτο ηλεκτρικό ποδήλατο το οποίο θα ελέγχεται από software και θα έχει δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης. Το μοντέλο δεν είναι προς πώληση, αφού ακόμη είναι απλά ένα πρωτότυπο, μια πλατφόρμα για δοκιμές, αλλά αυτό δεν αποκλείει να καταλάβει κανείς περί τίνος πρόκειται.

cybertruck-inspired-bike-is-ai-optimized-rides-itself-and-is-fully-controlled-by-software_6.jpg

Το software είναι ο εγκέφαλός του και μπορεί ο χρήστης μέσω αυτού και του ειδικού  app να ελέγξει τα πάντα. Τα φρένα, τα πετάλια, την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα και πολλά περισσότερα. Το software  περιορίζει την τελική ταχύτητα του ποδηλάτου, εξαρτάται πως το ρυθμίζει ο αναβάτης και μπορεί να φτάσει τα 80km/h. Όλα τα μέρη του ποδηλάτου είναι στον απόλυτο έλεγχο του on board computer, η αλυσίδα, οι ταχύτητες, τα καλώδια, το μοτέρ και φυσικά πολλοί σένσορες που βρίσκονται πάνω του.

cybertruck-inspired-bike-is-ai-optimized-rides-itself-and-is-fully-controlled-by-software_4.jpg

Επίσης υπάρχει κάμερα στο εμπρός μέρος που «βλέπει» 360  μοίρες που σε συνδυασμό με το ραντάρ, το ονομάζουν  LiDAR, το ποδήλατο μπορεί να φρενάρει μόνο του όταν προβλέπει σύγκρουση. Όλο το σύστημα «μαθαίνει» από τον τρόπο που οδηγεί ο ποδηλάτης και προσαρμόζεται στο στυλ του. Διαθέτει το σύστημα Weel Copilot που  ουσιαστικά πρόκειται για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης και το οποίο κρατάει το ποδήλατο και τον αναβάτη σε ισορροπία, ακόμη και αν αυτός δεν κρατάει το τιμόνι. Ίσως να είναι η πρώτη φορά που θα μπορεί να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες κάποιος που δεν ξέρει ισορροπία.

cybertruck-inspired-bike-is-ai-optimized-rides-itself-and-is-fully-controlled-by-software_2.jpg

Δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες παρά μόνο μία κατά προσέγγιση τιμή όταν βγει στην αγορά γύρω στις 5.000 δολάρια, κόστος που δεν είναι και τόσο μεγάλο αν σκεφτούμε ότι πρόκειται για την απόλυτη πρωτοπορία τεχνολογικά.

Πηγή: Autoevolution

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 12:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon