.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 14:56

H Hero επενδύει στη Zero για να χτίσει την ηλεκτρική της γκάμα

Με επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων η ινδική εταιρεία βάζει αμερικανική πλάτη στην ανάπτυξη της νέας της μπράντας, Vida.

Εδώ και περίπου δύο χρόνια η Hero MotoCorp αναζητεί τον δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση, σε μια πορεία που την έφερε σε συνεργασία με τη συμπατριώτισά της Mahindra και τη Gogoro από την Ταϊβάν (με την τεχνολογία ανταλλάξιμων μπαταριών), ενώ έχει ήδη ανακοινώσει πως θα στήσει μια ξεχωριστή επωνυμία, Vida, για τα ηλεκτρικά της δίκυκλα.

Τα σχέδιά της ωστόσο έχουν συναντήσει πολλά προβλήματα, κυρίως λόγω εξωγενών παραγόντων όπως οι ελλείψεις πρώτων υλών και ημιαγωγών που ταλανίζουν την παγκόσμια βιομηχανία.

Έτσι, παρότι το πρώτο της ηλεκτρικό σκούτερ έχει εμφανιστεί σε πρωτότυπη μορφή από τουλάχιστον τον Αύγουστο 2021 στην Ινδία, μέχρι τώρα κανένα δεν είχε παρουσιαστεί.

Η νέα είδηση στο θέμα αυτό αφορά την ανακοίνωση της Hero στην Ινδία πως μπήκε με 60 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Zero Motorcycles με στόχο την από κοινού ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών δικύκλων.

Η νέα της μάρκα, Vida, υποτίθεται πως θα παρουσίαζε το πρώτο της ηλεκτρικό σκούτερ τον Ιούλιο, μα αυτό δε συνέβη και πλέον υπάρχει ένα νέο ραντεβού για τις 7 Οκτωβρίου.

Εκεί οι Ινδοί θα μας δείξουν το πρώτο τους ηλεκτρικό σκούτερ, το οποίο θα προορίζεται για καθημερινή χρήση στην πόλη και υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς ως προς την αυτονομία του.

Σε αυτό το σκούτερ λογικά η Zero δε θα έχει καμιά εμπλοκή, εντός αν υπάρχει και αντίθετη ροή τεχνολογίας, δηλαδή να πάρουν οι Αμερικανοί έτοιμη τη βάση για να τη χρησιμοποιήσουν με τα δικά τους λογότυπα.

Πηγή: Hindustan Times

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 15:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon