.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 17:33

Mahindra και Hero συνεργάζονται για ανάπτυξη ηλεκτρικών

Μια νέα δύναμη στον χώρο της Ηλεκτροκίνησης θέλουν να φτιάξουν οι δύο ινδικές εταιρείες ενώνοντας τους πόρους τους.

Η Hero Electric, παρακλάδι της Hero MotoCorp, είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών δικύκλων της Ινδίας με μια γκάμα πέντε σκούτερ σε διάφορες εκδόσεις και πιθανώς το εκτενέστερο δίκτυο συνεργατών στη χώρα.

Η Mahindra από την άλλη δεν έχει ούτε ένα δικό της ηλεκτρικό μοντέλο, τα μαθαίνει όμως από τότε που απέκτησε το 100% της Peugeot, καθώς αυτή διαθέτει το E-Ludix.

Ενόψει του ηλεκτρικού τσουνάμι που αναμένεται μας μας χτυπήσει την ερχόμενη δεκαετία, οι δύο εταιρείες ανακοινώνουν μια στρατηγική συνεργασία στον χώρο της Ηλεκτροκίνησης.

Στα πλαίσια αυτής, η Mahindra θα κατασκευάζει στο εργοστάσιό της στην Pithampur (όπου κατασκευάζονται και σκούτερ της Peugeot) δύο από τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά μοντέλα της Hero, Optima και NYX, ενώ από κοινού θα αναπτύξουν κοινή τεχνολογία για τα επόμενα χρόνια, διεκδικώντας πρωταγωνιστική θέση στη νέα αγορά που σιγά-σιγά ανοίγεται.

Η Hero βρίσκει στη συμφωνία αυτή μια διέξοδο στα αναπτυξιακά της πλάνα και συγκεκριμένα τον στόχο που έθεσε να παράξει πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά δίκυκλα ως το τέλος του 2022, εκμεταλλευόμενη τη γραμμή παραγωγής της Mahindra.

Η Mahindra με τη σειρά της θα έχει την ευκαιρία να “τριφτεί” με μια γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών σκούτερ και να αποκομίσει οφέλη σε τεχνογνωσία που σίγουρα θα περάσουν και στην Peugeot – ακόμη κι αν η Mahindra φτιάξει δικά της ηλεκτρικά σκούτερ.

Επιπλέον, η ένωση δυνάμεων των δύο εταιρειών θα είναι ενδεχομένως σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει το νέο μέλλον που έρχεται.

Πηγή: Autocar India

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 17:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon