.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 09:29

Liberty Rider – Μια εφαρμογή που σώζει ζωές

Έχει έρθει η εποχή που η ασφάλεια στη μοτοσυκλέτα συνεχίζεται από τα ηλεκτρονικά της βοηθήματα στο τηλέφωνο μας.

Το Liberty Rider είναι μια εφαρμογή που δρα βέβαια «κατόπιν εορτής», καθώς σε περίπτωση που αντιληφθεί πτώση μέσω των αισθητήρων του smartphone, ειδοποιεί μια σχετική υπηρεσία πρώτων βοηθειών και διάσωσης. Δυστυχώς, εν λόγω εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε Γαλλία και Ιταλία, δεν είναι ωστόσο απίθανη η επέκταση της και σε άλλες χώρες.

Πιο αναλυτικά, όταν η εφαρμογή εντοπίσει δεδομένα τηλεμετρίας που να παραπέμπουν σε πτώση ή σύγκρουση, στέλνει ειδοποίηση στον αναβάτη. Εάν δεν εκείνος δεν απαντήσει ακυρώνοντας την ειδοποίηση, τότε ενημερώνονται αυτόματα οι αρχές για την τελευταία καταγεγραμμένη τοποθεσία. Εν προκειμένω, η εφαρμογή χρησιμοποιεί την υποδομή δικτύου της γαλλικής ασφαλιστικής εταιρείας IMA (Inter Mutuelles Assistance) για να πραγματοποιεί την αυτόματη κλήση στις αρχές σε περίπτωση ατυχήματος.

Μετά την πραγματοποίηση της κλήσης, ένας ανταποκριτής έκτακτης ανάγκης θα καλέσει το τηλέφωνο του αναβάτη και εάν δεν απαντηθεί, μια ομάδα διάσωσης θα αποσταλεί στην τοποθεσία του. Η εφαρμογή Liberty Rider είναι δωρεάν για λήψη και χρήση μέχρι τις λειτουργίες πλοήγησης GPS. Ωστόσο, επειδή όλα έχουν ένα τίμημα, η δυνατότητα αυτόματης κλήσης έκτακτης ανάγκης είναι διαθέσιμη μόνο στο premium πακέτο, το οποίο διατίθεται προς 3,99 ευρώ το μήνα.

Το απορίας άξιο, είναι το πως με τόσες εφαρμογές παρακολούθησης γύρω μας, δεν έχει υπάρξει μια υπηρεσία τόσα χρόνια που να κάνει το ίδιο πράγμα, ενδεχομένως και δωρεάν, εκμεταλλευόμενο τις ήδη υπάρχουσες υποδομές και δίκτυα, σίγουρα σώζοντας πολλές ζωές εκεί έξω.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 07:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon