.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 09:33

Benzina Zero – Όνομα και πράγμα!

Η αυστραλιανή εταιρεία Benzina Zero κυκλοφόρησε τη σειρά ηλεκτρικών σκούτερ της μετά από σχεδόν πέντε χρόνια ανάπτυξης.

Η ναυαρχίδα της εταιρείας, το Sport, μπορεί να διανύσει έως και 90 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση με τελική ταχύτητα 75 χλμ/ώρα και διαθέτει ηχοσύστημα Bluetooth με δύο ηχεία και φορτιστή USB. Το βασικό μοντέλο είναι το City των (4.250 δολαρίων Αυστραλίας, έναντι των 7.250 του Sport) που μπορεί να διανύσει έως και 80 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση και έχει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα.

Φέρνοντας σε πιο adventure crossover, το Duo κοστολογείται στα 4650 αυστραλιανά $. Μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 65 χλμ./ώρα με αυτονομία περίπου 105 χλμ. Διαθέτει περισσότερα από 20 διαφορετικά εξαρτήματα για να μπορείτε να τοποθετήσετε αποσκευές ή ακόμα και σανίδα του σερφ.

benz2.jpg

Όλα τα σκούτερ της Benzina Zero τροφοδοτούνται από ηλεκτροκινητήρες της Bosch, μπορούν να φορτιστούν οπουδήποτε όπως ένα τηλέφωνο, περιλαμβάνουν αντικλεπτικό σύστημα, ηχητικό συναγερμό και ανάφλεξη χωρίς κλειδί. Η έκδοση «επιδόσεων» του crossover σκούτερ, που ονομάζεται Duo+ (5250 $) και μια έκδοση ονόματι Vasto ξεκινούν την παραγωγή τους από το επόμενο έτος.

Η εξέλιξη των scooter έγινε από τους Joe D’Ercole και Ben Silver σε συνεργασία όπως φαντάζεστε με κινέζικο εργοστάσιο. Ο Ben λέει ότι οι οδηγοί πλέον στρέφονται στα ηλεκτρικά δίτροχα για τα «κοινωνικά οφέλη, τον τρόπο ζωής και τα περιβαλλοντικά οφέλη».

benz3.jpg

«Ήμασταν ο πρώτος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα που εγγράφηκε στο πρόγραμμα επαναφόρτισης μπαταριών Β κύκλου πριν από όλους τους μεγάλους παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των τετράτροχων και των δίτροχων οχημάτων», δήλωσε χαρακτηριστικά, με την εταιρεία τους να εισάγει και να διανέμει ηλεκτρικά μοτοποδήλατα κα scooter σε περισσότερες από 18 χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Η Benzina Zero έχει επίσης συμπεριληφθεί ως φιναλίστ για το βραβείο καινοτομίας στα Queensland Auto Awards 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 06:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon