.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 08:30

Jialing CoCo Pony 150F – Όπως λέμε Ducati Scrambler… στο περίπου

Αν και αρκετοί κινέζοι κατασκευαστές έχουν μπει στην ευρωπαϊκή βιομηχανία με σοβαρές αξιώσεις, δε λείπουν και εκείνοι που απλά επιλέγουν τη μέγιστη μορφή κολακείας, δηλαδή την (απο)μίμηση.

Εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε δει πολλά και αυτό μας φέρνει τρόμο. Από αξιοπρεπή μικρά τερατάκια, μέχρι τα.. κλώνου και τερατογένεσης γωνία. Όσο περνάει ο καιρός, βλέπουμε και άλλες –κινέζικες κυρίως- εταιρείες, να επιλέγουν μεν διαστάσεις τύπου Honda Monkey, με ένα άλλο όμως –ευρωπαϊκό- σχεδιαστικό χαρακτήρα δε.

 pony2.jpg

Όπως το τέκνο της Jialing, το CoCo Pony. Το Scrambler των 150 κ.εκ. και με τις διαστάσεις.. μπόμπου. Χωροδικτύωμα, χρωματικοί συνδυασμοί μέχρι και –πετσοκομμένο- λογότυπο, όλα είναι εκεί να θυμίζουν τι εστί Ducat.. εεε, Jialing.
Αν σταματήσουμε για λίγο το bullying στο άτυχο Pony όμως, θα δούμε και κάποιες συμπαθητικές λεπτομέρειες.

 pony3.jpg

Κάτι οι 14άρες ζάντες, κάτι τα ανεστραμμένα πιρουνάκια (γιατί πιρούνια δεν τα λες), κάτι η ρυθμιζόμενη ως προς την προφόρτιση πίσω ανάρτηση, ε κάτι και το δικάναλο (!) Abs δε θέλει και πολύ…

Μια μικρή, τόση-όση το Pony, ζήλεια σε πιάνει που δεν το έχεις για μερικές παιχνιδιάρικες βόλτες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 08:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon