.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 08:32

BMW R 18 με αίσθηση… BMW 328

Το πάντρεμα των 4 με τους 2 τροχούς δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά αν μιλάμε για custom και retro δημιουργίες.

Κάπου εδώ όμως έρχεται η ShiftCustom από τη Λευκορωσία, της οποίας οι άνθρωποι συνδύασαν όχι μόνο τους δυο κόσμους των 4 και των 2 τροχών, αλλά και δυο εποχές, του παρόντος με το μακρινό 1932.
Τότε, η BMW είχε κυκλοφορήσει το 328. Ένα σπορ αυτοκίνητο –για τα τότε δεδομένα πάντα- με εξακύλινδρο κινητήρα 1.971 κ.εκ. που απέδιδε 79 ίππους και τελική λίγο πάνω από τα 150 χλμ/ώρα.

 shft2.jpg

Μερικά χρόνια μετά, θα κυκλοφορούσε και το R5, o εμβληματικός δίτροχος πρόγονος του νυν R 18, ο οποίος του «δώρησε» και το σχεδιαστικό DNA. Οι εποχές άλλαξαν όμως, με το R 18 να πλησιάζει πια τα κυβικά του 328 και οπωσδήποτε να το ξεπερνά σε επιδόσεις.
Μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις λοιπόν, επιστρέφουμε στο έργο της ShiftCustom. Οι λευκορώσοι πήραν το R 18 και το μετέτρεψαν σε τρίκυκλο, με τη μορφή του να θυμίζει Can-Am.

 shft3.jpg

Σχεδίασαν ψηφιακά το εμπρός σύστημα το οποίο περιλαμβάνει διπλές αναρτήσεις και υποπλαίσιο, έπειτα πρόσθεσαν τροχούς αυτοκινήτου και φρένα της Nissin.

 shft4.jpg

Τέλος, τοποθετήθηκε και καπό από 328 συνοδευόμενο με τα σχετικά φτερά γύρω από την –πρώην πια- μοτοσυκλέτα. Οι τεράστιες γρίλιες, οι διπλοί προβολείς και ο χρωματικός συνδυασμός των λεγόμενων satin silver και navy blue με το καφέ δέρμα και τις χρωμιωμένες λεπτομέρειες, έδεσαν το γλυκό που έρχεται σχεδόν από ένα αιώνα πίσω.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 07:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon