.
Κατηγορία CAN AM
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 20:11

Test - Can Am Ryker 900 Sport (2022)

Δοκιμάζουμε το νέο τρίτροχο μοντέλο της Can-Am που μοιάζει να έχει αναμίξει γενετικό κώδικα από μοτοσυκλέτα, ATV και καρτ, για ένα αποτέλεσμα που οδηγικώς δε μοιάζει με τίποτε άλλο.

Δοκιμή: Σπύρος Τσαντήλας
Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

H Can-Am είναι μέλος του καναδικού ομίλου Bombardier – γνωστό και ως BRP, εκ του Bombardier Recreational Products – και, εκτός από τα τετράτροχα ATV και Side by Side που κατασκευάζει ως Can-Am Off Road, φημίζεται και για το τρίτροχο ασφάλτινο υβρίδιο Spyder που βρίσκεται στη γκάμα της από το 2007 κοσμώντας την πτέρυγα Can-Am On Road.

Το 2019 παρουσίασε το Ryker ως μια ελαφρύτερη, απλούστερη και, πάνω απ’ όλα, φτηνότερη εκδοχή του Spyder. Το διαθέτει σε τέσσερεις τύπους, όλους τροφοδοτούμενους από κινητήρες της εν BRP αδελφής Rotax.

Ξεκινά από το δικύλινδρο σε σειρά 600 και ακολουθούν τρία τρικύλινδρα 900άρια: τα STD (standard), Sport και Rally. Κοινό σημείο όλων είναι η πλατφόρμα Rotax ACE 600 ή 900. Πρόκειται για κινητήρες που απαντώνται σε πολλά προϊόντα διαφόρων εταιρειών της BRP, όπως τα θαλάσσια Sea-Doo, τα οχήματα χιονιού Ski-Doo, τα οχήματα εντός και εκτός δρόμου της Can-Am, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται και τούρμπο εκδόσεις του.

Εδώ πάντως ο κινητήρας είναι σε ατμοσφαιρική μορφή και είναι παραπάνω από αρκετός για τη δουλειά που καλείται να κάνει.

DSC 1913 web

Τι ακριβώς περιμένει κανείς από το Ryker; Ένας συνήθης δημοσιογράφος μοτοσυκλέτας δεν συναντά συχνά τέτοιου είδους οχήματα στη δουλειά του και ομολογουμένως αρκεί μια ματιά στα τετράγωνα, αυτοκινητάδικα λάστιχα για να καταλάβει πως αυτό εδώ το πράγμα δεν είναι σαν αυτά που έχει συνηθίσει να καβαλά.

Στην πρώτη μου επαφή περίμενα κάτι κοντινό στην οδηγική λογική ενός ATV, ωστόσο λίγα χιλιόμετρα μετά την αντιπροσωπεία της Can-Am η πραγματικότητα με οδηγούσε σε άλλους δρόμους. Πλέον σκεφτόμουν πως ο τρόπος που βεντουζώνει στο έδαφος το μπροστινό δίδυμο τροχών και η πρόδηλη διάθεση να με εκτοξεύσει από τη σέλα προς το πλάι στα απότομα κοψίματα του τιμονιού περισσότερο μου θυμίζουν καρτ.

Λίγες μέρες αργότερα, επιστρέφοντάς το στην Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ στην Ιερά Οδό, ήξερα πια καλά πως δεν μοιάζει ούτε με ATV, ούτε με καρτ, ούτε φυσικά με μοτοσυκλέτα. Μοιάζει μόνο με Ryker. Και εξηγούμαι.

Πριν καλά-καλά προλάβω να βγω από το μεγάλο πάρκινγκ της αντιπροσωπείας, στις μερικές δεκάδες μέτρα από την αποθήκη ως την πύλη εισόδου είχα πάρει μια γεύση από το πώς στρίβει: με δύναμη στα χέρια.

Δευτερόλεπτα αργότερα, κατηφορίζοντας την Ιερά Οδό προς το ποτάμι και στο πρώτο δειλό άνοιγμα του γκαζιού “για να δούμε τι κάνει”, άρχισαν οι ζεϊμπεκιές. Νομίζω πως μέχρι να φτάσω στον κόμβο της εθνικής οδού δεν πρέπει ποτέ να ευθυγραμμίστηκε ο πίσω τροχός με τη νοητή ευθεία της πορείας μου.

Στην κάκιστη, γυαλισμένη και ζεστή λόγω εποχής άσφαλτο του αθηναϊκού κέντρου, το κρύο πίσω Kenda απλά χόρευε σε κάθε παραμικρό άνοιγμα του γκαζιού στέλνοντας τον τροχό στα πλάγια. Μην φανταστείτε τίποτα το τρομακτικό, κατ’ αρχήν διότι δεν υπάρχει περίπτωση να πέσεις. Έπειτα το όλο σύστημα υποστηρίζεται από ένα εξαιρετικό ηλεκτρονικό πακέτο ασφαλείας που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Bosch ειδικά για τις ιδιότυπες ανάγκες του ξεχωριστού αυτού οχήματος.

DSC 2015 web

Σε αυτό εντάσσεται το ABS, το traction control και άλλο ένα σύστημα ονόματι stability control, μια τριπλέτα που στην πράξη αποδείχθηκε εξαιρετική πολύ απλά γιατί ήταν πρακτικά αόρατη! Ό,τι χαζομάρα και να έκανα, όσο κι αν προσπάθησα να αποσταθεροποιήσω το Ryker, τα ηλεκτρονικά του δε θα αφήσουν τον πίσω τροχό να ντριφτάρει τόσο στο πλάι ώστε να χαθεί η κατευθυντικότητα, ο έλεγχος. Οι δε επεμβάσεις είναι μεταξένια αδιόρατες, χαδάκια που δεν τα παίρνεις είδηση μέχρι να συνειδητοποιήσεις πως η πλαγιολίσθηση έχει τελειώσει και το πίσω μέρος αρχίζει να ευθυγραμμίζεται ξανά.

Διαθέτει ακόμη σύστημα Hill Hold Control που βοηθά το ξεκίνημα σε ανηφόρα, κάτι που εδώ δείχνει κάπως υπερβολικό, μιας και τέτοια βοηθήματα έχουν περισσότερο νόημα σε οχήματα με συμπλέκτη και χειροκίνητο κιβώτιο, όπου η εκκίνηση σε ανήφορο έχει τον κίνδυνο να σου σβήσει. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με το πλήρως αυτόματο κιβώτιο του Ryker, έτσι αυτό που προσφέρει το σύστημα είναι να εξαλείφει και την περίπτωση να σε πάρει προς τα πίσω η κλίση στο μεσοδιάστημα μεταξύ του “αφήνω το φρένο” και “πιάνω το γκάζι”.

Η έκδοση Sport διαθέτει δύο προγράμματα λειτουργίας, modes που θέλει και η πρόσφατη μόδα στις μοτοσυκλέτες: Eco και Sport. Το μόνο στο οποίο επιδρούν είναι οι ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών, μειώνοντας την επεμβατικότητά τους στη Sport εκδοχή.

Το TC δεν απενεργοποιείται ποτέ, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου κακό, αφενός γιατί ακόμη και στην Eco ρύθμιση επιτρέπει κάμποσο ντριφτάρισμα, αφετέρου γιατί 300 κιλά εκτός ελέγχου δεν ακούγονται και τόσο καλή ιδέα. Μπορεί να μην πέφτεις, αλλά δεν είπε κανείς πως το Ryker δε μπορεί να φύγει αύτανδρο εκτός δρόμου.

Το ωραίο είναι πως όταν τα λάστιχα έχουν ζεσταθεί και η άσφαλτος είναι καλή, το Ryker βρίσκει πρόσφυση σε βιομηχανικές ποσότητες, βιδώνεται κάτω και ξαφνικά το ντριφτ δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση.

DSC 2045 web

Το στρίψιμο με το Ryker 900 Sport είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία, απαιτητική στη φυσική κατάσταση του αναβάτη. Για να μπει στη στροφή θέλει πειστικό κόψιμο στο τιμόνι και μετά κόντρα σε όλη τη διάρκειά της, πρέπει να το διατηρείς στην επιθυμητή γωνία με μυική δύναμη, αλλιώς ευθυγραμμίζει και παίρνει δρόμο για την εφαπτόμενη της καμπύλης που θα ήθελες να διαγράψεις.

Αυτό σημαίνει πως είσαι ήδη έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή για το ενδεχόμενο να ντριφτάρει το πίσω μέρος και ο έλεγχος της πλαγιολίσθησης είναι πραγματικά πανεύκολος και εξαιρετικά απολαυστικός.

Σημαίνει επίσης όμως και πως μετά από μια δίωρη βόλτα με άφθονο στροφιλίκι οι ώμοι μου ένιωθαν λίγο πιασμένοι, κάπως σαν την πρώτη μέρα γυμναστικής μετά από πολύ καιρό.

Εκτός από τον δυναμικό χειρισμό του τιμονιού που απαιτείται για να στρίψεις, πρέπει να βγάλεις και το σώμα στην εσωτερική. Όχι για να αλλάξεις το κέντρο μάζας, όπως κάνουμε στη μοτοσυκλέτα, αλλά για να μειώσεις τη γωνία του σώματος με τις δυνάμεις που θέλουν να το φυγοκεντρίσουν.

Εδώ δεν υπάρχει δυνατότητα να βγεις από τη σέλα, καθώς είσαι πακτωμένος και με τα πόδια σχετικά μπροστά, αλλά ο κορμός μπορεί κάλλιστα – και πρέπει – να γείρει για να μετριάσει τη φυγοκέντριση. Με αυτή τη διαδικασία το σώμα δέχεται πολύ λιγότερη καταπόνηση, διαφορετικά θα έπρεπε να αντισταθμίζεις κρατούμενος από το τιμόνι με τα χέρια και το ρεζερβουάρ με τα γόνατα.

Πηγαίνοντάς σε διαδρομές που έχω πολλάκις τιμήσει με δίκυκλα, το Ryker είναι σαφέστατα πιο αργό, δε μπορεί να πιάσει τον ρυθμό μιας μοτοσυκλέτας σε μια καλή στριφτερή διαδρομή.

Η γοητεία του είναι στην απόλαυση της διαδρομής και στη δυναμική γυμναστική που απαιτείται για να πας γρήγορα σε στροφές. Αν υπερβάλλεις ο κίνδυνος δεν είναι να ανατραπεί, καθώς το μετατρόχιο μπροστά είναι μεγάλο και σε επίμονες προσπάθειές μου να δω τι συμβαίνει όταν το παρακάνω, το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο: στο όριο το Ryker μουριάζει και διώχνει γλιστρώντας με όλο το μπροστινό, υποστροφή όπως ακριβώς τη βιώνει ένα αυτοκίνητο, με το στρίγκλισμα των ελαστικών και όλα της.

Αν η άσφαλτος δεν είναι καλή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη ροπή για να στρίψεις τη μοτοσυκλέτα πλαγιολισθαίνοντας το πίσω μέρος, αλλά αυτό δε θα σε κάνει να πας πιο γρήγορα, απλά πιο θεαματικά. Επίσης, με τα λάστιχα καλά ζεσταμένα το σπάσιμο της πρόσφυσης δεν έρχεται τόσο εύκολα, όπως στους γυαλισμένους δρόμους της πόλης με τα λάστιχα σε μια χλιαρή κατάσταση από τις διαδοχικές στάσεις.

DSC 1945 web

Ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό του είναι η ρυθμιζόμενη εργονομία, καθώς μπορείς πανεύκολα και χωρίς εργαλεία να αλλάξεις θέση σε τιμόνι και μαρσπιέ. Στο τιμόνι απλά απασφαλίζεις σηκώνοντας το λεβιεδάκι στο κέντρο του και το μεταφέρεις μπροστά-πίσω πάνω στις ράγες που εδράζει.

Τα δε μαρσπιέ μπορούν εξίσου εύκολα να ρυθμιστούν σε πέντε θέσεις κατά μήκος του πλαισίου, οι οποίες κυμαίνονται από τη μέση και λίγο μπροστά, έως πολύ μπροστά. Σε καμιά εξ αυτών δε θυμίζει μοτοσυκλέτα, μιας και η πολύ χαμηλή σέλα κάνει μάλλον αδύνατη τη χρήση των μαρσπιέ για να μετατοπίζεις το βάρος του σώματος, αλλά κάνει θαύματα στην άνεση και τον ακριβή χειρισμό του Ryker καθώς προσαρμόζεται στα δικά σου σωματομετρικά δεδομένα.

Ένα στοιχείο που σίγουρα ξενίζει κάπως τον μοτοσυκλετιστή, μα είναι απολύτως φυσικό για οδηγούς αυτοκινήτων, είναι το ότι ο έλεγχος των τριών δισκόφρενων του Ryker γίνεται αποκλειστικά από το ποδωστήριο στο δεξί πόδι.

Δεν έχει προφανώς την ακριβή αίσθηση που προσφέρει η μανέτα του μπροστινού φρένου μιας μοτοσυκλέτας, αλλά είναι αποτελεσματικό και σταματά γρήγορα και έγκαιρα το Ryker με όσα κι αν πηγαίνει. Το δε ABS δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ μπροστά, μόνο στο πίσω φρένο και μονάχα σε πολύ γλιστερό έδαφος.

Οι αναρτήσεις του διαθέτουν μόνο ρύθμιση προφόρτισης μπροστά, ενώ πίσω έχεις στη διάθεσή σου ένα εύκολο κόκκινο ρυθμιστήρι που μπορείς να σκαλίσεις με το γάντι από τη σέλα που κάθεσαι σε τέσσερεις θέσεις απόσβεσης συμπίεσης. Η διαφορά δεν είναι και τόσο αισθητή, πάντως στις χαμηλές ταχύτητες της πόλης θα τη νιώσεις πολύ πιο καθαρά κάθε φορά που ο τροχός συναντά μια λακκούβα ή εξόγκωμα του δρόμου.

Φιλική συμβουλή για τις κακοτεχνίες του δρόμου: αν τη δεις έγκαιρα, σημάδεψέ τη με ένα από τα μπροστινά λάστιχα, γιατί αν την περάσεις στη μέση θα φας το κοπάνημα στον πίσω τροχό και θα το νιώσεις καλά στη μέση. Τα μπροστινά με τα ανεξάρτητα ψαλίδια, από την άλλη, περνούν πάνω από σαμάρια και τρύπες λες και δεν υπάρχουν, ενώ η κατευθυντικότητα του Ryker δεν καταλαβαίνει τίποτα.

DSC 1944 web

Κάπως έτσι φτάνουμε στο βασικό μας ερώτημα: τι μπορείς να κάνεις με το Ryker; Αρκεί μια ματιά για να αντιληφθεί κανείς πως στην πόλη είσαι σαν αυτοκίνητο, για την ακρίβεια όποτε βρέθηκα στην κίνηση είχα ως παιχνίδι να ευθυγραμμίζω τους μπροστινούς μου τροχούς με αυτούς του προπορευόμενου αυτοκινήτου για να συγκρίνω το μετατρόχιο. Ε, με τα περισσότερα μικρά και μεσαία αυτοκίνητα έδειχνε ολόιδιο στο μάτι.

Αναμενόμενα στην πόλη το Ryker δεν χαίρει και τόσης πρακτικότητας, ενώ θέλει πολλή προσοχή στους ελιγμούς καθώς οι τροχοί προεξέχουν πολύ και πρέπει πάντα να μετράς τα διαγώνια κοψίματα. Στην καθημερινότητα της πόλης το Ryker λες και συγκεντρώνει τα κακά δύο κόσμων: είσαι κολλημένος στην κίνηση όπως με το αυτοκίνητο, ντυμένος με μπουφάν και κράνος κι εκτεθειμένος στον καιρό όπως με τη μοτοσυκλέτα. Κάθεσαι και χαμηλά, πιο κοντά στις εξατμίσεις που σε περικυκλώνουν όπου σταματήσεις. Τέλος, ένα εν δυνάμει πρόβλημα είναι και το παρκάρισμα.

Για ο,τιδήποτε άλλο που δεν περιλαμβάνει μποτιλιάρισμα, το Ryker είναι μια απολύτως μοναδική μηχανή απόλαυσης. Πρώτα απ’ όλα, όπου και να βρεθείς είσαι το επίκεντρο της προσοχής, όλοι θέλουν να μάθουν γι’ αυτό, αρκετοί θα βγάλουν κινητό για φωτογραφία ή βίντεο (ακόμη και μέσα από αυτοκίνητα που προσπερνούσα), ενώ δε λείπουν οι εκδηλώσεις θαυμασμού, με περισσότερη ένταση μάλιστα από το γυναικείο φύλλο.

Το καλό με τον κινητήρα της Rotax είναι πως είναι εξίσου ευχάριστος είτε θες να χαϊδεύεις το γκάζι σε ράθυμη βολτίτσα, ή να το μαστιγώνεις σε αθλητικότερους ρυθμούς οδήγησης. Ποτέ δε φέρνει αντίρρηση, είναι πάντα γραμμικός κι ελαστικός, ξέχειλος από ροπή, πρόθυμος να στα δώσει όλα μέχρι τις εσχατιές των ικανοτήτων του γύρω στις 8,000 rpm.

Μπορεί επίσης να ταξιδέψει υπέροχα, είναι σταθερότατο, δεν έχει ίχνος ενοχλητικού κραδασμού και, παρότι δεν έχει ανεμοθώρακα, κάθεσαι τόσο χαμηλά που μόνο το κράνος περισσεύει απροστάτευτο στην αεροδυναμική ροή. Τραβάς και τα μαρσπιέ πιο μπροστά να απλώνουν τα γόνατα καλύτερα και δε θα θες να σταματήσεις ούτε όταν ανάψει λαμπάκι βενζίνης.

Η ταχύτητα στο ταξίδι μπορεί να είναι ο,τιδήποτε ως τα 140 km/h πανεύκολα, ενώ η τελική του φτάνει τα 160 km/h.

Η δε κατανάλωσή του κυμάνθηκε από 8 ως 9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα σε μέση τιμή με μικτή χρήση πόλης, χαλαρής και επιθετικής οδήγησης, ενώ στο ταξίδι έπεσε και κάτω από τα 7.5.

DSC 1983 web

Η μοναδικότητα του Can-Am Ryket 900 Sport κάνει πολύ δύσκολη και μάλλον άσκοπη την κριτική τις τιμής του, στα €17,280.

Να τονίσουμε εδώ πως η τιμή αυτή περιλαμβάνει το Max Mount σύστημα που κουμπώνει πίσω από τη σέλα του αναβάτη και το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί είτε με την εικονιζόμενη σέλα συνεπιβάτη με ανακλινόμενη πλάτη και πτυσσόμενα μαρσπιέ, ή με σύστημα μεταφοράς αποσκευών. Το Max Mount και τα εξαρτήματα που το ολοκληρώνουν κανονικά ανήκουν στον έξτρα εξοπλισμό του Ryker, ωστόσο στην παραπάνω τιμή η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει το τρίτροχο όχημα ως ακριβώς το βλέπετε στις φωτογραφίες.

Δεν ξέρω αν έχει καν νόημα να συζητήσει κανείς τι μπορεί να πάρει με αυτά τα χρήματα, καθώς θα μιλούσαμε για εκπροσώπους όλων των κατηγοριών μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού και πιθανότατα θα έμπαιναν στη σύγκριση και κάμποσα μικρομεσαία αυτοκίνητα.

Στο τέλος όλα είναι θέμα γούστου, και είναι μάλλον σαφές πως το πελατολόγιο του Ryker 900 Sport βλέπει σε αυτό ένα όχημα που είτε κουμπώνει στα δεδομένα της ζωής του ή δεν το θέλει για διαδικαστική χρήση και το κοιτά ως ένα εργαλείο διασκέδασης.

Το γεγονός πως δεν ενέχει τον φόβο της πτώσης δεν το κάνει ακριβώς ιδανικό για πρωτάρηδες οδηγούς, καθώς ο 900άρης κινητήρας του έχει πολλή ροπή και ειδικά στις μεσαίες το Ryker επιταχύνει με την ψυχή του και φορτώνει γρήγορα το κοντέρ του. Ομοίως και η προσπάθεια για δυναμική οδήγηση απαιτεί πολλή συγκέντρωση και μια σχετική εμπειρία για να μην τρομάξεις αν ένα μέρος του – συνήθως το πίσω – αρχίσει να διώχνει.

Στον αντίποδα, τα άριστα ηλεκτρονικά του είναι ένα καθησυχαστικό μαξιλάρι ασφαλείας, γαρνιρισμένα και με πρακτικές αξίες, όπως το Hill Hold Control, ενώ ο απλοϊκός χειρισμός του (ένα πεντάλ φρένου για όλα, καμιά μανέτα, αυτόματο κιβώτιο) του δίνουν πόντους για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ιδιαιτερότητες της μοτοσυκλέτας. Ένας σώφρων αναβάτης μπορεί να απολαύσει με απόλυτη ασφάλεια το Ryker 900 Sport, ακόμη κι αν δεν έχει ιδιαίτερη οδηγική εμπειρία, και να να μάθει μαζί του.

Επιπλέον η Can-Am το συνοδεύει με πολλές επιλογές εξοπλισμού αλλά και εμφάνισης, καθώς τα πλαϊνά πλαστικά του μπροστινού μέρους μπορούν να αλλάξουν με διάφορα σχέδια και χρώματα για να φτιάξει κανείς το προσωπικό του Ryker.

Τελικά το μόνο σημείο που μπορεί να προβληματίσει το τρίτροχο της Can-Am είναι το αστικό μποτιλιάρισμα, ενώ σε ο,τιδήποτε άλλο η συνειδητοποιημένη αγορά του εγγυάται βόλτες και ταξίδια που καταλήγουν νομοτελειακά σε πλατιά χαμόγελα.

DSC 1948 web

Εξοπλισμός δοκιμής: Moto Market

Κράνος: Acerbis Jet Aria

Μπουφάν: Nordcode Fight Air Pro

Μποτάκια: Forma Cooper Camo

Γάντια: Five Stunt Replica Spread Gold

 

ΤEXNIKA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατασκευαστής / Μοντέλο Can-Am Ryker 900 Sport
Τιμή:

€17,280

Εγγύηση:

2 χρόνια

   

Κινητήρας

 

Τύπος

4T Rotax 900 ACE, 3K σε σειρά, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ, 8 βαλβίδες

Χωρητικότητα (cc)

899

Διάμετρος x διαδρομή (mm)

74 x 69.7

Συμπίεση

12: 1

Τροφοδοσία

Ηλεκτρονικός ψεκασμός

Εκκίνηση

Μίζα

Συμπλέκτης

Αυτόματος

 

Μετάδοση

Διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), με όπισθεν

Τελική μετάδοση

Άξονας

   

Πλαίσιο

 

Τύπος

Ατσάλινο σωληνωτό, μονόμπρατσο ψαλίδι

Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm)

2,352 x 1,522 x 1,073

Μεταξόνιο (mm)

1,079

Γωνία κάστερ (°)

-

 

Ίχνος  (mm)

-

Ύψος σέλας  (mm)

614

Απόσταση από έδαφος  (mm)

100

Βάρος (kg)

300 (υγρό)

Ρεζερβουάρ  (lt)

20

   

Αναρτήσεις

 

Μπροστά

Διπλά ανεξάρτητα ψαλίδια, αμορτισέρ ΚΥΒ HPG / διαδρομή 162 mm / προφόρτιση ελατηρίων

 Πίσω

Ένα αμορτισέρ ΚΥΒ HPG / διαδρομή 175 mm / προφόρτιση ελατηρίου, απόσβεση συμπίεσης

   

Ελαστικά / Τροχοί

Kenda KR390 (μπροστά) / KR391 (πίσω)

Μπροστά

145/60-16 (66T)

Πίσω

205/45-16 (77T)

   

Φρένα

 

Μπροστά

Δύο δίσκοι 270 mm, δαγκάνες 2 εμβόλων Nissin, ABS

Πίσω

Δίσκος 220 mm, δαγκάνα 1 εμβόλου, ABS

   
Εξοπλισμός Οθόνη LCD 4.5 ιντσών / 2 power modes / traction control / stability control / hill hold control / cruise control / ABS / immobilizer / 2 παροχές φόρτισης USB / αυτόματη ακύρωση φλας / χειρόφρενο / ντουλαπάκι που κλειδώνει / ρυθμιζόμενο τιμόνι / ρυθμιζόμενα μαρσπιέ / Max Mount με σέλα συνεπιβάτη και ανακλινόμενη πλάτη (προσφορά, δεν ανήκει στον βασικό εξοπλισμό)
   

Επιδόσεις εργοστασίου

 

Ιπποδύναμη (hp / rpm)

82 / 8,000

Ροπή (kgm / rpm)

8.1 / 6,500

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 22:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Video Test Ride - Can Am Ryker 900 Sport »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon