.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 10:53

3.500 km Ride for Peace – Η Πολυτίμη Μπόζνου ταξιδεύει στην Ουκρανία για την Ειρήνη

Μια Ελληνίδα μοτοσυκλετίστρια θα ταξιδέψει μόνη οδικώς ως την Ουκρανία με στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για τις ανάγκες των παιδιών στην πολύπαθη Μαριούπολη.

Ας αφήσουμε την ίδια να μας περιγράψει τα σχέδιά της, όπως τα κοινοποίησε στη σχετική σελίδα Facebook που έστησε για το εγχείρημα:

"Όπως όλοι πιθανώς γνωρίζετε, το πάθος μου είναι να ταξιδεύω στον κόσμο σε 2 ρόδες, από την έρημο της Νεβάδα έως και τον Μεγάλο Κόλπο της Αυστραλίας.

"Πάντα έβαζα ένα στόχο για τα ταξίδια μου. Έναν σκοπό. Ποτέ όμως αυτός ο σκοπός δεν ήταν τόσο σημαντικός, τόσο βαθιά ανθρώπινος και οικουμενικός, όσο αυτός που σχεδιάζω τώρα. Ένα solo ride μέχρι τα σύνορα Ρουμανίας - Ουκρανίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και ηχηρή μεταφορά μηνύματος υπέρ της Ειρήνης.

“Πιστεύω ακράδαντα ότι μια αλλαγή πηγάζει από τις προσωπικές μας επιλογές. Μια ατομική πρωτοβουλία ΜΠΟΡΕΙ να ανοίξει το δρόμο για αλλαγή. Μια ατομική πρωτοβουλία που πιστεύω ότι εκφράζει τη φωνή εκατομμυρίων πολιτών σε όλο τον κόσμο. Η φωνή ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην εξόντωση ανθρώπου από άνθρωπο, ενάντια στην ερήμωση, ενάντια στην πείνα, στον ξεριζωμό και στην εξαθλίωση.

"Το ταξίδι '3.500 km Ride for Peace' θα διαρκέσει 8 μέρες συνολικά. Την 3η ημέρα θα προσεγγίσω τα σύνορα Ρουμανίας-Ουκρανίας με σκοπό, σε συντονισμό με τοπικούς φορείς, να παράσχω βοήθεια στα παιδιά της Mariupol, με υλικά και άυλα μέσα. Προσφέροντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μου και μεταφέροντας μηνύματα συμπαράστασης από φορείς και πολίτες της χώρας μου. Παράλληλα, λαμβάνει χώρα μια οργανωμένη προσπάθεια για συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία, μέσω της ευγενούς υποστήριξης και βοήθειας της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Αθήνα, θα διατεθούν για την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών της Μαριούπολης αλλά και όσων έχουν ανάγκη.

"Για να μπορέσω να παράσχω τη μέγιστη δυνατή ανθρωπιστική βοήθεια, η υποστήριξή σας θα μου ήταν πολύτιμη. Είμαι σίγουρη ότι η κοινωνική σας ευαισθησία θα προσδώσει αξία στη δράση “3.500 km Ride for Peace” στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ειρήνης και αισιοδοξίας.

"Μπορεί η πρωτοβουλία μου αυτή να μην τελειώσει τον πόλεμο. Μπορεί να μη βοηθηθούν από αυτή το σύνολο των κατατρεγμένων της κρίσης. Θα δείξει όμως πως όλοι έχουμε φωνή, όλοι έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να συμβάλλουμε στη λύση και να υψώσουμε το ανάστημά μας αξιώνοντας ελευθερία, δημοκρατία και ειρηνική διευθέτηση πάσας διαφοράς των εθνών. Και ακριβώς αυτό θα κάνω και εγώ, ως μία, η ελάχιστη, εκ των συμπολιτών μου.

"Κάνοντας αυτό που αγαπώ, θα δείξω έμπρακτα πόσα είναι αυτά που ενώνουν τους λαούς, καθώς και πόση χαρά μπορεί να προσφέρει η ζωή, όταν την αφήνουμε να ανθίσει και δεν την ποδοπατούμε σα σκουπίδι."

Πληροφορίες για συγκέντρωση χρημάτων:

BENEFICIARY: Embassy of Ukraine
BENEFICIARY BIC: PIRBGRAA
IBAN: GR3401720530005053105774421
BANK: PIRAEUS
(Παρακαλώ σημειώστε στην αιτιολογία: 3500km Ride for Peace)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 10:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon