.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 16:09

Η Vespa εκτιμήθηκε στα 906 εκατομμύρια ευρώ!

Το Piaggio Group έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας οικονομικής μελέτης που εκτιμά πως η Vespa, θυγατρική εταιρεία του group, αποτελεί κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο για την Pontedera, με αξία που υπολογίζεται στα 906 εκατομμύρια ευρώ. Το θέμα είναι... για ποιο λόγο έγινε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αυτή η εκτίμηση.

Michele Colaninno, Διευθυντής συμβουλίου για την στρατηγική, τα προϊόντα και την καινοτομία του Piaggio Group: “H Vespa είναι πολύ περισσότερο από ένα εργοστάσιο κατασκευής scooter. Συμβολίζει παράλληλα την τέχνη, το design, την τεχνολογία και τη διασκέδαση. Η Vespa είναι ένα έμβλημα του στιλ. Η μοναδικότητας της την κάνει μια από τις πιο θαυμαστές και επιθυμητές premium εταιρείες, τόσο στη μόδα όσο και στο lifestyle. Για αυτό τον λόγο σκεφτήκαμε πως πρέπει να την βάλουμε απέναντι σε άλλες παγκόσμιες εταιρείες, πέρα από τις εταιρείες δικύκλου. Έτσι ζητήσαμε από την Interbrand, τον κορυφαίο πάροχο συμβουλευτικών υπηρεσιών, να καθορίσει και να αναλύσει την οικονομική αξία της Vespa. Αυτός δεν είναι ο τελικός στόχος, αλλά απλώς μια νέα αφετηρία, από την οποία θα συνεχίσουμε να χτίζουμε το μέλλον της Vespa.”

H Interbrand βρήκε πως η Vespa αποτελεί “μια μοναδική, παγκόσμια αναγνωρίσιμη φίρμα, χάρη στον τέλειο συνδυασμό design, lifestyle και ιταλικής κληρονομιάς”, ενώ εκτίμησε την αξία της στα 906 εκατομμύρια ευρώ.

Καλά όλα αυτά, αλλά εύκολα προκύπτει η ερώτηση του γιατί χρειαζόταν αυτή η εκτίμηση αυτή τη χρονική στιγμή. Σκέφτεται το Piaggio Group να πουλήσει τη Vespa; Θέλει να την εισάγει σε κάποιο χρηματιστήριο; Ή απλώς το κάνει για τα “bragging rights”, ώστε να περηφανεύεται για την αξία της; Γιατί η φράση “πρόκειται για μια νέα αφετηρία από την οποία θα συνεχίσουμε να χτίζουμε το μέλλον της Vespa” παραείναι αόριστη για να μας ικανοποιήσει.

Ας κάνουμε λίγη υπομονή, να δούμε πού θα χρησιμοποιηθεί αυτή η εκτίμηση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 16:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon