.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 10:40

Νέα αναβολή στην υποχρέωση έκδοσης πινακίδων για ρυμουλκούμενα

Πρωτοεξαγγέλθηκε το 2019, έχουμε αισίως 2022 και το όλο θέμα πήρε πάλι αναβολή για τον Σεπτέμβριο.

Ήταν Καλοκαιράκι του 2019 όταν το υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας όλα τα ρυμουλκούμενα οχήματα (τρέιλερ, μπαγκαζιέρες κλπ) θα πρέπει να εκδώσουν άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας ως ξεχωριστά οχήματα.

Η αρχική προθεσμία όριζε διάστημα 9 μηνών από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Ιούνιος 2019), ωστόσο αυτό ουδέποτε συνέβη, καθώς η όλη διαδικασία πήρε παράταση, με τη νέα προθεσμία να λήγει στις 18 Οκτωβρίου 2021.

Τελικά ούτε αυτή η ημερομηνία τηρήθηκε, καθώς με νέα απόφαση του υπουργείου η διαδικασία παρατείνεται για μιαν ακόμη φορά:
“Στο πλαίσιο αναβάθμισης του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εντάσσεται στη νέα σύγχρονη μηχανογραφική εφαρμογή και η διαδικασία χορήγησης άδειας και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας έλξης οχημάτων κατηγορίας «Ο» (ελαφρά ρυμουλκούμενα οχήματα). Ως εκ τούτου, μετακυλίεται η ημερομηνία εφαρμογής της απόφασης Αριθ. 292015 (ΦΕΚ4966 Β 27/10/21), η ισχύς της οποίας άρχιζε την 18-12- 2021.

Εδώ έχουμε μια ασυνέπεια, καθώς η έναρξη εφαρμογής του μέτρου με κάποιον τρόπο μεταφέρθηκε από 18/10 σε 18/12. Ορθογραφικό λάθος; Δίμηνη παράταση που δεν πήραμε είδηση; Όλα είναι ανοικτά στην ελληνική επικαιρότητα.

Αυτό που δε σηκώνει παρερμηνείες είναι η δεδομένη νέα αναβολή, η οποία μάλιστα αυτή τη φορά έχει και δεν έχει προθεσμία. Εξηγούμαστε. Η σχετική απόφαση του ΥΜΕ εκδόθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2021 και εκεί αφήνει ανοικτό τον χρόνο της εφαρμογής (πόσες αναβολές πια):

“ Η οριστική ημερομηνία εφαρμογής της σχετικής απόφασης θα καθοριστεί από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Η δημοσίευση ωστόσο στην Ε.τ.Κ. λέει άλλα, καθώς στο τέλος ορίζει πως:
“Η ισχύς της παρούσας αρχίζει έντεκα (11) μήνες από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με μια απλή πρόσθεση, αυτό μας κάνει Σεπτέμβριο του 2022.

Να το πιστέψουμε αυτή τη φορά;

Πηγή: ΥΜΕ 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 11:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon