.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 12:23

Motori Minarelli - Εξελίσσει ψεκαστό δίχρονο 300άρι κινητήρα Yamaha για Enduro

Στην EICMA 2021 είδαμε έναν πρωτότυπο δίχρονο μονοκύλινδρο κινητήρα 300 κ.εκ. της Yamaha, για τον οποίο η Motori Minarelli εξελίσσει σύστημα ψεκασμού, για να χρησιμοποιηθεί σε μοτοσυκλέτες Enduro.

Ο κινητήρας βρίσκεται σε concept μορφή, με τη Minarelli να θέλει να τον βγάλει στην παραγωγή το 2024, για χρήση Enduro, πιθανότατα στη γκάμα των Fantic XE.

Θυμίζουμε πως η Motori Minarelli ανήκει στις Yamaha Motor Europe και Fantic Motor, εταιρείες που έχουν στενή συνεργασία, εξού και τα πλαίσια αλλά και οι κινητήρες των Fantic, που προέρχονται από τα Yamaha WR & YZ.

Ο κινητήρας θα έχει ηλεκτρονικό ψεκασμό και μίζα, και θα σχεδιαστεί ειδικά για χρήση Enduro, με τη Minarelli να μας λέει πως οι στόχοι του project είναι “η εκρηκτικότητα και οι δυνατές επιταχύνσεις, για απόλυτες off-road επιδόσεις”.

Στο ίδιο δελτίο τύπου η εταιρεία αναφέρεται σε μηχανικό αποσυμπιεστή για την εκκίνηση, συν μια “πρωτοποριακή βαλβίδα εξάτμισης που θα βελτιστοποιεί την απόδοση στις χαμηλές στροφές”.

Το σώμα ψεκασμού της Dellorto δείχνει παρόμοιο με των KTM TPI, όμως η γωνία της έδρασης και εισαγωγής στον κύλινδρο διαφέρει.

Πηγή και φωτογραφίες: Enduro21, Andrea Belluschi

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon