.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 13:14

O Casey Stoner σχολιάζει κινηματογραφικές σκηνές δράσης με μοτοσυκλέτες

Η άβολη στιγμή όπου η αναπόφευκτη υπερβολή των μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο συναντά έναν παγκόσμιο πρωταθλητή MotoGP.

Αγαπημένο θέαμα για τον κινηματογράφο η μοτοσυκλέτα, πατώντας πάνω στην κατ’ εξοχήν εικόνα του δικύκλου ως “επικίνδυνο”, αλλά και στην ικανότητά του να προσφέρει πολύ θεαματικά πλάνα, ειδικά με τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας ειδικών εφέ.

Κινηματογράφος και μοτοσυκλέτα μοιράζονται περίπου την ίδια ηλικία, καθώς πρόκειται για δύο βιομηχανίες που γεννήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα και άνθισαν παράλληλα, έτσι οι εμφανίσεις μοτοσυκλετών στις ταινίες απλώνονται σε ένα μεγάλο εύρος, από τη Vespa με την οποία ρομαντζάρει στη Ρώμη το ζεύγος Γκρέγκορι Πεκ και Όντρεϊ Χέμπορν (Roman Holiday), τις Triumph που έχτισαν την εικόνα του “The Wild One” Μάρλον Μπράντο ή βοήθησαν τον Στιβ Μακ Κουίν να αποδράσει πάνω από τα συρματοπλέγματα γερμανικού στρατοπέδου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (The Great Escape), τις Harley-Davidson που παγκοσμιοποίησαν τον θρύλο της αμερικανικής εταιρείας στο Easy Rider.

Στην πορεία βέβαια η άφιξη των προηγμένων ειδικών εφέ μας έχει χαρίσει μαγικές στιγμές που αψηφούν κάθε λογική και κάπου εδώ μπαίνει στο κάδρο ο Casey Stoner.

Το κανάλι Insider στο YouTube έχει χτίσει τη δική του παράδοση, προσκαλώντας ειδικούς για να σχολιάσουν την αληθοφάνεια (ή μη) κινηματογραφικών επινοήσεων, από στρατιωτικούς ή ειδικούς διαφόρων πολεμικών τεχνών που αναλύουν σκηνές μάχης, αστροναύτες που μας μιλούν για τα “φίδια” που πουλά σε τακτική βάση η επιστημονική φαντασία κ.ο.κ.

Φτάνοντας λοιπόν στις μοτοσυκλετιστικές σκηνές, ποιος καλύτερος από έναν παγκόσμιο πρωταθλητή MotoGP για να κριτικάρει τις εξωφρενικές σκηνές που συχνά απολαμβάνουμε στη μεγάλη οθόνη;

Ο δις πρωταθλητής MotoGP, Casey Stoner, αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει την ήρα από το στάχυ σε μια σειρά από ταινίες που μας έχουν χαρίσει απλόχερα μοτοσυκλετιστικές ικανότητες που θα τις ζήλευε κάθε αναβάτης του κόσμου και θα έστελναν έναν καθηγητή Φυσικής στον ψυχίατρο.

Απολαύστε Matrix, James Bond, Επικίνδυνες Αποστολές, John Wick και άλλες φημισμένες σκηνές υπερβολής υπό το ρεαλιστικό φίλτρο του Stoner στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 13:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon