.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 13:56

EICMA 2021 – Ο επίσημος απολογισμός μετά από μια χρονιά απουσίας

[Δελτίο Τύπου EICMA]

Στο τέλος ήταν το πάθος που κέρδισε, η μεγάλη επιθυμία του κοινού να βιώσει με φυσική παρουσία την έκθεση, η αποφαστικότητα των εκθετών και η θέληση του εμπορικού κόσμου να επιστρέψει στην προσωπική επαφή με τον πελάτη.

Η 78η EICMA, η διεθνής έκθεση δίτροχων, έκλεισε τις πύλες της το βράδυ της Κυριακής 28 Νοεμβρίου 2021 στον εκθεσιακό χώρο Fiera Milano Rho με μια επιτυχία που μας ξανάφερε τον ίδιο ενθουσιασμό που ζούσαμε προ πανδημίας. Αυτή η δήλωση, ερχόμενη μετά από μια χρονιάς αναγκαστικής ματαίωσης της έκθεσης, φέρει μεγάλη συμβολική αξία και επιβεβαιώνει ότι το μοντέλο που υιοθετήθηκε από την ιστορική Μιλανέζικη έκθεση είναι επίκαιρο.

Παρά τον μικρότερο εκθεσιακό χώρο που προέκυψε από τις συνέπειες της πανδημίας, τις τέσσερεις μέρες που ήταν ανοικτός για το κοινό συμπληρώθηκε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επισκεπτών που επιβάλλει η τρέχουσα νομοθεσία.

Συνολικά 342,644 παρουσίες καταγράφηκαν στις πέντε αίθουσες που χρησιμοποιήθηκαν φέτος και τους εξωτερικούς χώρους.

Το αποτέλεσμα ήταν μια απολύτως ασφαλής εμπειρία για τον επισκέπτη, με πάνω από το 94% των εισιτηρίων να έχουν αγοραστεί ηλεκτρονικά χάρη στις προσπάθειες των διοργανωτών να αποσυμφορήσουν τα εκδοτήρια του εκθεσιακού χώρου. Βάσει αποτελεσμάτων, η EICMA αναδεικνύεται στη μεγαλύτερη διοργάνωση από πλευράς επισκεψιμότητας από κάθε άλλη έκθεση που φιλοξενήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο της περιοχής Rho από το 2020 και μετά.

Η διεθνής γοητεία της έκθεσης ήταν επίσης έντονη, παρά τους πρόσφατους περιορισμούς και δυσκολίες που επιβαρύνουν τις διεθνείς μετακινήσεις, έτσι το Μιλάνο καλωσόρισε 28,841 επαγγελματίες του χώρου (43% ξένοι, δηλαδή μη Ιταλοί) και 45,127 δημοσιογράφους, τεχνικούς, influencers και ειδικούς επικοινωνίας (35% από το εξωτερικό), που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία μιας μέρας (Τρίτη 23/11) αποκλειστικά αφοσιωμένης στον Τύπο για πρώτη φορά φέτος.

Η επιτυχία της EICMA 2021 με το κοινό δεν περιορίζεται στις μεγάλες σάλες, αλλά επεκτείνεται και στους εξωτερικούς χώρους όπου, εκτός από την υπέροχη εκδήλωση-αφιέρωμα στην καριέρα του Valentino Rossi, φέτος είχε ένα πλούσιο πρόγραμμα επιδείξεων, αγώνων και ευκαιριών για test rides που εκτιμήθηκαν δεόντως από τους φίλους των δύο τροχών.

Πλέον το ραντεβού δίνεται για την EICMA 2022, από 8 ως 13 Νοεμβρίου.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 13:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon