.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 11:10

MV Agusta Superveloce Ago – Ψηφίστηκε η καλύτερη μοτοσυκλέτα της EICMA

Όπως κάθε χρόνο, οι επισκέπτες της EICMA είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τις τρεις μοτοσυκλέτες που ξεχώρισαν στη διεθνή έκθεση, στον παραδοσιακό θεσμό του περιοδικού Motociclismo.

Είναι που είναι μια ούτως ή άλλως πολυπόθητη μοτοσυκλέτα, ήρθε και η (πολύ) περιορισμένης παραγωγής χειροποίητη έκδοση στα χρώματα του θρύλου Giacomo Agostini, ε δεν ήθελε και πολύ για να συγκινήσει το ιταλικό κοινό.

Ο τιμητικός τίτλος “Best Bike of the Show” αποδόθηκε και φέτος μετά από μια ψηφοφορία που διοργάνωσε το περιοδικό Motociclismo υπό τη χορηγία της Garmin. Σε αυτήν η νέα μοτοσυκλέτα της MV Agusta, Superveloce Ago, πήρε κεφάλι στις ψήφους από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η σχετική διαδικασία στο περίπτερο του Motociclismo, διατηρώντας την πρωτιά ως και το κλείσιμο της έκθεσης.

Στο τέλος η καταμέτρηση έδειξε πως, από τους 12,567 συμμετέχοντες, το 47.2% των ψήφων πήγε στην MV. Δεύτερη αναδείχθηκε η Aprilia Tuareg με 19% και τρίτη η Moto Morini X-Cape με 7.9%.

Η Superveloce Ago παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα στην πίστα του Misano, αποτελώντας ένα συλλεκτικό κόσμημα που θα παραχθεί σε αυστηρά 311 κομμάτια, όσα και οι νίκες του Giacomo Agostini στα Grand Prix. Εξ αυτών, οι πρώτες 15 που θα κατασκευαστούν θα είναι αφιερωμένες στους ισάριθμους τίτλους του σπουδαίου Ιταλού πρωταθλητή, καθώς κάθε μια από αυτές θα κοσμείται επιπλέον με μια αναμνηστική ανθρακονημάτινη πλάκα που θα αναγράφει το πρωτάθλημα και τη χρονιά που αυτό κατακτήθηκε.

Όλες οι 311 Superveloce Ago φέρουν υπογραφή δια χειρός Agostini, άφθονο ανθρακόνημα στα κουστούμια, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Öhlins και εξάτμιση Arrow με ασσύμετρη διάταξη τριών τελικών. Πέρα από τον εξοπλισμό βέβαια, η βαφή της μοτοσυκλέτας μας παραπέμπει κατευθείαν στις χρυσές εποχές της MV Agusta, όταν κυριαρχούσε στα GP με τα διάσημα πλέον χρώματα που συνδυάζουν ασημί και γκρι με το κόκκινο στην απόχρωση που η MV πλέον περιγράφει ως Rosso Ago.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MV Agusta, Timur Sardarov, σχολίασε κατά την απονομή:

“Αυτή είναι μια ακόμη σπουδαία τιμητική διάκριση για μας, ως αναγνώριση της ενέργειας που αφιερώνει η MV Agusta στην ανάπτυξη νέων μοντέλων. Το να κερδίσουμε αυτό το έπαθλο για έκτη φορά μας γεμίζει με ικανοποίηση. Θα ήθελα να το αφιερώσω σε όλους τους εργαζόμενους της MV Agusta employees, σε αυτούς που βάζουν απόστευτο πάθος στην καθημερινή τους εργασία.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 11:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon