.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 10:32

Yamaha - Νέο, βελτιωμένο ηλεκτρικό μοτέρ PW-X3 για EMTB

Η Yamaha παρουσιάζει το νέο ηλεκτρικό μοτέρ PW-X3 του 2022, ειδικά για χρήση σε E-MTB ποδήλατα, με βελτιωμένη ροπή 8,66 Kgm, μικρότερες διαστάσεις και μικρότερο βάρος, ανακοινώνοντας πως αποτελεί το μικρότερο, ισχυρότερο και ελαφρύτερο ηλεκτρικό μοτέρ στην ιστορία της φίρμας.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της, η Yamaha εφηύρε το πρώτο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο (EPAC) πριν από περίπου 30 χρόνια. Έκτοτε, έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο καινοτόμους κατασκευάστριες εταιρείες στις τεχνολογίες ηλεκτρικών ποδηλάτων παγκοσμίως.

Η αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς κάθε χρόνο, ενώ δεν πάει πολύς καιρός που τα ηλεκτρικά ποδήλατα θεωρούνταν μια σχετικά "περιθωριακή" αγορά -όχι πια. Τα τελευταία χρόνια ο τομέας αναπτύχθηκε ραγδαία και πλέον έχει καθιερωθεί ως κυρίαρχη τάση στην αγορά, καθώς νέες και παλαιότερες εταιρείες σχεδιάζουν την επόμενη γενιά μοναδικών μοντέλων ηλεκτρικών ποδηλάτων, προσφέροντας μειωμένο βάρος σε συνδυασμό με αυξημένη απόδοση.

PW-X3: Το μικρότερο, ελαφρύτερο και πιο ισχυρό μοτέρ της Yamaha

Σχεδιασμένο ειδικά για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών mountain bike στην Ευρώπη, το ολοκαίνουργιο PW-X3 της Yamaha είναι το μικρότερο, ελαφρύτερο και πιο ισχυρό μοτέρ που κατασκεύασε ποτέ η εταιρεία. Με μεγαλύτερη απόδοση και άμεση παροχή ισχύος, το υπερ-συμπαγές μοτέρ PW-X3 ανεβάζει την αίσθηση αυτού που ονομάζουμε ενότητα μεταξύ αναβάτη και μηχανής σε νέα επίπεδα, εμπειρία που η Yamaha ονομάζει "Pure Ride".

8,66 Kgm άμεσα διαθέσιμης ροπής

Η αυξημένη ροπή 85 Nm (8,66 kgm) του PW-X3 επιτρέπει στους αναβάτες ηλεκτρικών mountain bike να τα βγάζουν πέρα άνετα με μεγάλες ανηφόρες και αμμώδες ή λασπωμένο έδαφος. Εξίσου σημαντικό, το PW-X3 διασφαλίζει στιγμιαία ροπή με το παραμικρό γύρισμα των πεντάλ, ενώ η δυνατή και απρόσκοπτη ροή ισχύος πολλαπλασιάζει την αίσθηση για τον αναβάτη ότι το ποδήλατο είναι προέκταση του σώματός του.

Το ελαφρύτερο μοτέρ της Yamaha
Η σειρά PW της Yamaha ήταν γνωστή ανέκαθεν για το εξαιρετικά χαμηλό βάρος. Το PW-X3 με βάρος μόλις 2,75 κιλά είναι κατά 10% ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, χαρακτηριστικό που σημαίνει εκπληκτική αναλογία ισχύος/βάρους και το εντάσσει στα κορυφαία μοτέρ όσον αφορά την απόδοση.

Το πιο μικρό μοτέρ

Εκτός από ελαφρύτερο και ισχυρότερο, το PW-X3 είναι επίσης κατά 20% μικρότερο σε διαστάσεις από το μοντέλο PW-X2. Αυτός ο μικρότερων διαστάσεων σχεδιασμός, προσφέρει στους κατασκευαστές ηλεκτρικών ποδηλάτων μεγαλύτερη ελευθερία να σχεδιάσουν ποδήλατα με τέλεια γεωμετρία πλαισίου και ασύγκριτα κινηματικά χαρακτηριστικά ανάρτησης.

Βελτιστοποιημένος συντελεστής ποιότητας

Το PW-X3 διατηρεί τον άξονα μεσαίας τριβής ISIS 128 χιλιοστών, που βελτιστοποιεί το συντελεστή ποιότητας σε σύγκριση με όλους τους άλλους κατασκευαστές. Αυτές οι διαστάσεις χρησιμοποιήθηκαν από την αρχή για κάθε προϊόν της σειράς PW-X και η συγκεκριμένη διάταξη θεωρείται από πολλούς αναβάτες ως η τέλεια διαμόρφωση.

Yamaha Interface X - Νέα μονάδα επικοινωνίας LED μινιμαλιστικής σχεδίασης

Τοποθετημένο στον λαιμό για πιο λιτή εμφάνιση στην περιοχή του τιμονιού και του πιλοτηρίου, το Interface X είναι μια απλή μονάδα επικοινωνίας LED μινιμαλιστικού σχεδιασμού που συμπληρώνει αρμονικά το PW-X3. Το εύκολο στη χρήση τηλεχειριστήριο διαθέτει εργονομικά κουμπιά που επιτρέπουν την απλή και γρήγορη επιλογή λειτουργίας χωρίς να αποσπούν τον αναβάτη από την οδήγηση. Ταυτόχρονα, μια ενδεικτική λυχνία λειτουργίας υποβοήθησης με διαφορετικό χρώμα ανά λειτουργία και μια ενδεικτική λυχνία χωρητικότητας της μπαταρίας εμφανίζουν ευανάγνωστα τις πιο σημαντικές πληροφορίες.

Συνεργασία της Yamaha με τις SIGMA, Garmin and Echowell

Η Yamaha συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής υπολογιστών ποδηλάτων για να προσφέρει στους πελάτες αυξημένη ελευθερία επιλογής στην εξατομίκευση του ηλεκτρικού mountain bike τους. Με συνδεσιμότητα ANT+™, το Interface X είναι πλήρως συμβατό με υπολογιστές ποδηλάτων άλλων κατασκευαστών όπως των SIGMA, Garmin και Echowell.

SIGMA

Η Yamaha και η SIGMA SPORT είναι δύο κορυφαίες εταιρείες που μοιράζονται το ίδιο ανήσυχο πνεύμα καινοτομίας, έχοντας εφεύρει η Yamaha το πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο και η SIGMA τον πρώτο ψηφιακό υπολογιστή ποδηλάτων με το Cyclecoach. Ήταν λογικό επομένως αυτές οι μείζονες επωνυμίες να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν εξατομικευμένη συμβατότητα ανάμεσα στη μονάδα επικοινωνίας Interface X της Yamaha και τον υπολογιστή ποδηλάτων EOX VIEW 1300 της SIGMA, προσφέροντας στον αναβάτη μια πρωτόγνωρη εμπειρία οδήγησης.

Garmin

Η Garmin είναι κατά γενική αποδοχή η κορυφαία στον κόσμο κατασκευάστρια εταιρεία καινοτόμων τεχνολογιών GPS και το σύστημα ANT+ της εταιρείας, σχεδιασμένο με ασύρματη τεχνολογία, επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα ανάμεσα σε πολλαπλές συσκευές παρακολούθησης. Οι υπολογιστές ποδηλάτων Edge® 530, Edge 830, Edge 1030, Edge 1030 Plus και Edge Explore της Garmin υποστηρίζουν τρία προφίλ, προσφέροντας στον αναβάτη του ηλεκτρικού mountain bike ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών.

Echowell

Η Echowell, με έδρα την Ταϊβάν, προμηθεύει κάθε χρόνο εκατομμύρια υπολογιστές ποδηλάτων σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Ο υπολογιστής ηλεκτρικών ποδηλάτων LEV100 της εταιρείας είναι σχεδιασμένος για να συνεργάζεται με το Interface X της Yamaha και μπορεί να ρυθμιστεί για να εμφανίζει μια πληθώρα πληροφοριών.

External Crossover Battery 400 της Yamaha - Εύκολα προσβάσιμη εξωτερική μπαταρία

Η σειρά μπαταριών External Crossover Battery της Yamaha αναβαθμίστηκε με την προσθήκη της νέας, ελαφρύτερης μπαταρίας External Crossover Battery 400, που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους ποδηλάτες των αστικών κέντρων και όσους χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης στη δουλειά τους, αλλά και για τις εταιρείες ενοικίασης ποδηλάτων.

Τοποθετημένη εξωτερικά, η μπαταρία διασφαλίζει εύκολη πρόσβαση και γρήγορη αφαίρεση με κλειδί και είναι ιδανική σε καταστάσεις όπου δεν υπάρχει παροχή ρεύματος στο χώρο στάθμευσης του χρήστη ή στο ποδηλατικό πάρκο. Η ειδική λαβή διευκολύνει τη μεταφορά αυτής της μπαταρίας βάρους 2,8 κιλών στο κοντινότερο σημείο στάθμευσης. Η φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου 410 Wh μπορεί να ολοκληρωθεί σε περίπου 3,5 ώρες.

Πλήρης υποστήριξη της βιομηχανίας ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ευρώπη

Το νέο μοτέρ PW-X3 επιβεβαιώνει την πάγια δέσμευση της Yamaha στους ευρωπαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών ποδηλάτων και τη στήριξη που προσφέρει στην προσπάθειά τους να αναπτύξουν την επόμενη γενιά ελαφρύτερων και ισχυρότερων μοντέλων. Ως εφευρέτρια του πρώτου ηλεκτρικού ποδηλάτου, η Yamaha έχει μακρά εμπειρία στον τομέα αυτό, και το νέο μοτέρ, σε συνδυασμό με την μονάδα επικοινωνίας Interface X και την μπαταρία External Crossover Battery 400, επιβεβαιώνει την πλήρη υποστήριξή της σε όλους τους εταίρους της, καθώς και τους νέους ενδιαφερόμενους που αναζητούν συστήματα ηλεκτρικών ποδηλάτων υψηλής ποιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα ηλεκτρικών ποδηλάτων της Yamaha, επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.yamaha-motor.eu.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon