.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 17:14

Norton – Ποινή σε υψηλόβαθμο στέλεχος για ατασθαλίες με μοτοσυκλέτες πελατών

Για πρώτη φορά τιμωρείται επίσημα διευθυντής της πρώην εταιρείας για ένα ζήτημα που ως τώρα κυκλοφορούσε μόνο ως φήμη.

Το 2019 και το 2020 ήταν δυο χρονιές που όλοι θα ήθελαν να ξεχάσουν στη Norton Motorcycles και ο λόγος δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον κορωνοϊό. Η αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου στο οποίο εμπλεκόταν ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Stuart Garner, οδήγησε με γοργά βήματα στη χρεωκοπία και την επακόλουθη εξαγορά από την Ινδική TVS Motor Company.

Στη μεσοδιάστημα ωστόσο που η εταιρεία είχε ξεμείνει από διοίκηση και χρήματα, ως τη στιγμή που εξασφαλίστηκε το μέλλον της και μπήκαν στη μέση διαχειριστές διορισμένοι από το Κράτος για να εξασφαλίσουν τη μετάβαση, πρέπει να συνέβησαν πολλές “ομορφιές” στο Donington Hall.

Μια από αυτές είχε γίνει γνωστή από πελάτες που την εποχή της χρεωκοπίας είχαν τις μοτοσυκλέτες τους μέσα για σέρβις ή βλάβες, και οι οποίοι κατήγγειλαν πως έλλειπαν εξαρτήματα από αυτές. Η εικασία ήταν πως τα χρησιμοποίησαν για να μοντάρουν τις τελευταίες παραγγελίες ή για να εξυπηρετήσουν πιο “επείγουσες” περιπτώσεις.

Όπως και να ‘χει, ως τώρα αυτό για το ευρύ κοινό παρέμενε μια δυσάρεστη φήμη σε μια εταιρεία που έτσι κι αλλιώς είχε σκεπαστεί από σκοτεινά σύννεφα, ώσπου ήρθε η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση από την υπηρεσία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της χρεωκοπίας.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του τμήματος Σχεδιασμού της Norton, Simon Skinner, απομακρύνθηκε από τη θέση του και διαγράφηκε από τη Αγγλικό μητρώο διευθυντών για πέντε χρόνια – άρα δεν μπορεί να λάβει διευθυντική θέση αλλού – για τα όσα συνέβησαν στο τέλος του 2019 στην εταιρεία.

Η επίσημη δήλωση έχει ως εξής:

“Μεταξύ της 9ης Σεπτεμβρίου 2019 και 12ης Νοεμβρίου 2019 ο Simon Peter Skinner προέτρεψε ή/και επέτρεψε στην NMUL Realisations Limited (το νέο όνομα της υπό αναγκαστική διαχείριση Norton) να αφαιρέσει εξαρτήματα από τουλάχιστον έξι μοτοσυκλέτες πελατών που είχαν εξοφλήσει πλήρως και τις είχαν στην ιδιοκτήσια τους και οι οποίες είχαν επιστραφεί στα πλαίσια εγγύησης, με συνολική αξία τουλάχιστον 123,000 λίρες Αγγλίας (περίπου €144,400 με ισοτιμία 14/7), για να χρησιμοποιηθούν σε μοτοσυκλέτες άλλων πελατών, με αποτέλεσμα οι υπό εγγύηση μοτοσυκλέτες να έχουν παραμείνει ατελείς ως τη στιγμή που ανέλαβε η νέα Διοίκηση.”

Το όνομα του Garner δεν ενεπλάκη στην ιστορία αυτή, πάντως ο πρώην ιδιοκτήτης της έχει πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον του, έχοντας να εξοφλήσει 14 εκατομμύρια λίρες στα συνταξιοδοτικά ταμεία που επλήγησαν από το σκάνδαλο, ενόσω ο ίδιος έχει δηλώσει χρεωκοπία από τις 26 Μαΐου 2021.

Στο μεταξύ οι ιδιοκτήτες των V4SS θα πρέπει λογικά να ετοιμάζονται για μαζικές αγωγές, καθώς η νέα ιδιοκτήτρια TVS δήλωσε πρόσφατα πως τα εγγενή προβλήματα της μοτοσυκλέτας είναι πάρα πολλά και πολύ σοβαρά για να λυθούν με ανάκληση και προέτρεψε όσους έχουν αγοράσει τέτοιες μοτοσυκλέτες να μην τις οδηγούν και να στραφούν εναντίον της NMUL προκειμένου να αποζημιωθούν.

Κι εμείς περιμένουμε να δούμε επιτέλους τα νέα δικύλινδρα Norton Atlas; Πολύ αισιόδοξοι είμαστε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 17:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon