.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 14:18

Το πρώην αφεντικό της Norton καλείται να "επιστρέψει" 14 εκατομμύρια λίρες σε συνταξιούχους

Θυμάστε το σκάνδαλο με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της Norton ή για να το θέσουμε καλύτερα με την κομπίνα που έστησε ο πρώην CEO της εταιρείας εις βάρος συνταξιούχων Βρετανών πολιτών; Ε λοιπόν έχουμε εξελίξεις.

Θυμάστε το σκάνδαλο με τα συνταξιοδοτικά προγράμματα της Norton ή για να το θέσουμε καλύτερα, με την κομπίνα που έστησε ο πρώην CEO της εταιρείας εις βάρος συνταξιούχων Βρετανών πολιτών; Εν τάχει, ο Stuart Garner είχε στήσει τρία συνταξιοδοτικά προγράμματα, με καταπίστευμα την κεφαλαιακή αξία της Norton και υποσχετική μεγάλης ανάπτυξης και απόδοσης, για όσους άτυχους του εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής. 

Τελικά όχι μόνο δεν αποδόθηκε κάτι αλλά τα εφάπαξ πολλών Βρετανών συνταξιούχων έκαναν φτερά, με την Norton να οδηγείται στην χρεοκοπία και τον Stuart Garner ενώπιον της δικαιοσύνης. Το θέμα λόγω του κορωνοϊού είχε “φρενάρει” ωστόσο έχουμε πλέον νέες εξελίξεις, με τους συνηγόρους των συνταξιούχων που ζημιώθηκαν, να καταλήγουν σε μια απόφαση, μετά από την ακροαματική διαδικασία του Φεβρουαρίου, στην οποία να σημειώσουμε ότι ο Garner δεν προσήλθε, παρά το ότι είχε κληθεί να παραστεί.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή λοιπόν, o Garner θα πρέπει να πληρώσει 14 εκατομμύρια λίρες συνολικά, ως αποζημίωση στους συνταξιούχους που επένδυσαν στα προγράμματα – φούσκες του. Η απόφαση αυτή ωστόσο αποτελεί την πρόταση των συνηγόρων και θα πρέπει να επικυρωθεί από το δικαστήριο για να ισχύσει. Αν και υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο του συμβιβασμού, το θέμα έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις στην Βρετανία, οπότε η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να συμπλεύσει σε γενικές γραμμές με αυτή των συνηγόρων των συνταξιούχων, τουλάχιστον σε ότι αφορά στο ύψος των αποζημιώσεων, γιατί πέραν αυτού, υπάρχει φυσικά και το ποινικό σκέλος για απάτη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 13:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon