.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 10:43

Βρυξέλλες: Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας βενζινοκίνητων δίτροχων

Η πρωτεύουσα του Βελγίου προτίθεται να απαγορεύσει σταδιακά την κυκλοφορία βενζινοκίνητων δίτροχων στους δρόμους της, αρχής γενόμενης με τα scooter, και κατόπιν συνεχίζοντας με τις μοτοσυκλέτες.

Ανάμεσα στις ολοένα και περισσότερες χώρες και πόλεις που ανακοινώνουν χρονοδιάγραμμα για απαγορεύσεις κυκλοφορίας βενζινοκίνητων οχημάτων, για χάρη των ηλεκτρικών, βρίσκονται πλέον και οι Βρυξέλλες –θα έλειπε ο Μάης από τη Σαρακοστή;

Μια πρώτη ένδειξη για την ανακοίνωση είχαμε τον Μάρτιο του 2021, όταν η αστυνομία των Βρυξελλών παρέλαβε τον νέο της στόλο από ηλεκτρικά scooter της NIU για τις περιπολίες της.

Τώρα μάθαμε πως τα σχεδία κάνουν λόγο για απαγόρευση των βενζινοκίνητων scooter στις Βρυξέλλες από το 2028, ενώ οι μοτοσυκλέτες θα ακολουθήσουν το 2035!

Τα σχέδια για τις «πράσινες» Βρυξέλλες δεν αφορούν φυσικά μόνο τα δίτροχα, αλλά και τα τετράτροχα, δηλαδή τα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία και τα φορτηγά.

Η κυβέρνηση του Βελγίου έχει βάλει στόχο να δημιουργήσει 22.000 σταθμούς φόρτισης μέχρι την «αλλαγή φρουράς», ενώ αναμένουμε να δούμε αν το χρονοδιάγραμμα θα μείνει ως έχει, ή αν θα αλλάξει μετά από τις αναμενόμενες αντιδράσεις των ιδιοκτητών οχημάτων.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon