.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 18:05

Ιταλία – Κοντέινερ με επικίνδυνα απόβλητα και κομμάτια κλεμμένων μοτοσυκλετών ετοιμάζοταν για Αφρική

Ανταλλακτικά μοτοσυκλετών στα χαρτιά, παράνομα απόβλητα στην πραγματικότητα.

Ο έλεγχος της τελωνειακής αρχής στο λιμάνι της Γένοβας στην Ιταλία έβγαλε λαβράκι όταν έλεγξε ένα κοντέινερ που υποτίθεται πως μετέφερε ανταλλακτικά μοτοσυκλετών σε χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Το πραγματικό περιεχόμενο ωστόσο ήταν ένα συνοθύλευμα σκραπ από κάθε λογής μοτοσυκλέτες, ανακατεμένο με πολλά απόβλητα ηλεκτρονικών και φωτοβολταϊκών. Στον χαμό αυτό βρίσκονταν πλαίσια μοτοσυκλετών και κάρτερ με σβησμένα νούμερα, καθώς και κάποια κομμάτια που προέρχονταν από μοτοσυκλέτες για τις οποίες εκκρεμούσαν νομικές υποθέσεις με το κράτος.

Επρόκειτο για μια δράση που έγινε καθ’ υπόδειξη της Ιταλικής αστυνομίας στα πλαίσια μιας έρευνας που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο για τον εντοπισμό διεθνούς κυκλώματος που φέρεται να διακινεί βλαβερά απόβλητα σε χώρες της Αφρικής, όπου το “παρκάρισμά” τους σε παράνομες χωματερές είναι μια απλή διαδικασία μερικών μιζών.

Η χώρα προορισμού δεν αποκαλύπτεται στα σχετικά δημοσιεύματα, αναφέροντας μόνο πως είναι ένα κράτος της Δυτικής Αφρικής στο οποίο γίνεται τακτικά παράνομη αποστολή αποβλήτων που στην ΕΕ απαιτούν μια πιο κοστοβόρα διαδικασία απόσυρσης. Επί τη ευκαιρία, ξεφορτωνόμαστε και μερικά πειστήρια κλοπών.

Τελικά η ιστορία αυτή κατέληξε στην άσκηση δίωξης σε 30 άτομα, με κατηγορίες που ξεκινούν από απάτη και πλαστογράφηση επίσημων εγγράφων, για να φτάσουν ως κατοχή κλεμμένων προϊόντων και διεθνή διακίνηση επικίνδυνων αποβλήτων.

Πηγή: InSella

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 18:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon