.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 16:36

Triumph Daytona 1200 RS – Το όνειρο ενός σχεδιαστή

Ο Αγγλικός οίκος Kardesign του σχεδιαστή Kar Lee ζωγραφίζει ψηφιακά την επόμενη μοτοσυκλέτα που θεωρεί πως πρέπει να φτιάξει η Triumph.

Με την έλευση του νέου Speed Triple 1200 RS, η Triumph παρουσίασε έναν νέο τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα με απόδοση που φλερτάρει με τους 180 ίππους, σημειώνοντας ένα μεγάλο άλμα από τους 148 που έφτασε να αποδίδει στην τελευταία της αναβάθμιση η προηγούμενη γενιά των 1050 cc.

Πέραν του προφανούς, δηλαδή της διάθεσης της Triumph να αντιπαρατεθεί ευθέως με τους κορυφαίους εκ των ανταγωνιστών της στη streetfighter κατηγορία, η νέα αυτή μονάδα θα έχει λογικά και διευρυμένο μέλλον.

2020 red1

Δεν δυσκολευόμαστε καθόλου να φανταστούμε ένα νέο Tiger 1200 με μια πιο ροπάτη και λιγότερο δυνατή έκδοση του νέου τρικύλινδρου, όπως και δεν θα εξέπληττε κανέναν ένα νέο power cruiser με το βλέμμα στην αγορά των ΗΠΑ και το Ducati Diavel 1260 στο κέντρο του στόχαστρου. Ένα νέο Sprint ST κανείς; Thunderbird; Οι προοπτικές είναι ανεξάντλητες.

Η Kardesign, από την άλλη, θυμίζει στην Triumph πως κάποτε το Speed Triple γεννήθηκε γδύνοντας τη superbike Daytona της εποχής – ουσιαστικά πρωτοστατώντας στη δημιουργία αυτής της κλάσης των πραγματικά αθλητικών γυμνών, των streetfighters.

2020 grey

Μήπως είναι πια ώρα το λογότυπο Daytona να επιστρέψει (και) σε μια μεγάλη μοτοσυκλέτα; Κανείς δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια πρόταση, ιδιαίτερα αν είναι να δείχνει όπως τη φαντάστηκε ο Άγγλος σχεδιαστής.

Ο οποίος πάντως τονίζει – προς αποφυγή παρεξηγήσεων – πως αυτό το σχέδιο δεν έχει καμιά επισημότητα και αποτελεί απλώς τη δική του φαντασία σε μια μοτοσυκλέτα που θα ήθελε να δει.

Στη συνέχεια μάλιστα φτιάχνει και μια εκδοχή με την εξάτμιση χαμηλά (φωτό αμέσως πιο κάτω), όπως έκανε η Triumph στο Speed Triple, ρωτώντας το κοινό ποια προτιμά.

Πηγή: Kardesign Concepts

2020 v2a super 3 xxx

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 16:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon