Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 14:22

Cake x Dometic – Το μέλλον της διανομής φαγητού

Η Σουηδική εταιρεία παρουσίασε ένα νέο ισοθερμικό κουτί για διανομή φαγητού που υπόσχεται πως το πιάτο που παραγγείλαμε θα έρθει όπως ακριβώς το έφτιαξε ο σεφ.

Η Cake είναι μια νέα κατασκευάστρια ηλεκτρικών δικύκλων που παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο το 2018, το off-road Kalk. Αφού διακρίθηκε σε αγώνα εντούρο στη Σουηδία και παρουσίασε την έκδοση δρόμου Kalk&, σύντομα ακολούθησε μια φρέσκια εκδοχή πάνω στην ίδια βάση, το Ink.

Πέρυσι στην EICMA παρουσίασε τη νέα σειρά ηλεκτρικών σκούτερ με δύο μοντέλα, Ösa Lite και Ösa+, που διαφέρουν μόνο στην απόδοση, καθώς το πρώτο είναι ομολογκαρισμένο ως μοτοποδήλατο και το δεύτερο ως Α1.

Στην ουσία η βάση του φωτογραφίζει αστική χρήση με πρακτική πολυχρηστικότητα, με προφανή στόχο τις επαγγελματικές εφαρμογές που μπορεί να στηρίξει με εφόδια όπως οι παροχές ρεύματος από τη μπαταρία του για πάσης φύσεως εξωτερικές συσκευές.

Η νέα ανακοίνωση της Cake αφορά τη συνεργασία της με τη Dometic για την κατασκευή ενός κουτιού ντελίβερι με προηγμένα χαρακτηριστικά. Τροφοδοτούμενο από τη μπαταρία του Ösa, το κουτί ρυθμίζεται για να διατηρεί το φαγητό σε σταθερή θερμοκρασία, είτε κρύο ή ζεστό κατά περίπτωση. Επιπλέον, ο θάλαμός του μπορεί να χωριστεί σε τμήματα με ανεξάρτητες και διαφορετικές μεταξύ τους θερμοκρασίες, ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει θέρμανση στο ένα και ψύξη στο άλλο.

Ο αερισμός του κουτιού γίνεται μέσω φίλτρου που εξασφαλίζει την ποιότητα του περιεχόμενου φαγητού, ενώ φροντίζει και να μην περνούν οσμές από το ένα χώρισμα του θαλάμου στον άλλο, “μολύνοντας” τα μεταφερόμενα πιάτα με ξένα, άσχετα αρώματα.

Δεν ξέρουμε από πότε το σχεδίαζαν αυτό, αλλά κουμπώνει τέλεια στη σημερινή εποχή των κλειστών εστιατορίων που έχει ανάξει το ντελίβερι πρακτικά ως τη μοναδική διέξοδο επιβίωσης αυτών των επιχειρήσεων. Ίσως μάλιστα θα ήταν ακόμη πιο ιδανικό να ήταν ήδη διαθέσιμο στην αγορά, μιας και η πρόβλεψη της Cake είναι για παραδόσεις από τον Σεπτέμβριο 2021.

Η τιμή του και τα αναλυτικά του τεχνικά στοιχεία θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο 2021, όταν και θα αρχίσουν επίσημα οι προπαραγγελίες. Πάντως η εταιρεία δέχεται ήδη online εκδήλωση ενδιαφέροντος κατόπιν προσωπικής συνεννόησης, προφανώς βάζοντας τον υποψήφιο πελάτη σε μια προτεραιότητα στις σχετικές λίστες.

Δείτε στη συνέχεια την αναλυτική online παρουσίαση του Cake x Dometic.

Πηγή: Cake

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 14:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube