Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 10:34

Κινδυνεύει το εντούρο; Καταγγελίες στη Βουλή για μηχανοκίνητο αθλητισμό εντός προστατευόμενων περιοχών

Η μικρή εντουράδα της πρώτης κυρίας της χώρας, Μαρέβας Μητσοτάκη, στην Πάρνηθα ενώπιον τηλεοπτικής κάμερας έφτασε στη Βουλή.

Ο βουλευτής του κόμματος ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, κατέθεσε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καυτηριάζοντας το παραπάνω συμβάν:

“Στις 29 Νοεμβρίου 2020 ο Πρωθυπουργός μετέβη για άθληση στην Πάρνηθα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 45 χλμ. από την κατοικία του. Από τα βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι πολίτες είδαν την κα Μητσοτάκη να παίρνει μία από τις μηχανές motocross και να κάνει επιδεικτικά χρήση της μέσα σε δασική περιοχή.

“Ο Πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη για το συγχρωτισμό χωρίς μάσκα, αλλά υπεραμύνθηκε του νομίμου της μετάβασης για άθληση σε περιοχή εκτός δημοτικής ενότητας. Ωστόσο δεν αποκάλυψε το σημείο άθλησης, αλλά ούτε και απολογήθηκε για τις παράνομες δραστηριότητες εντός δασικών και προστατευόμενων περιοχών. Πολίτες που τον μιμήθηκαν στην άθληση εκτός της δημοτικής τους ενότητας και εντός περιφερειακής ενότητας δέχθηκαν πρόσημο για παράνομη μετακίνηση. Επιπλέον, διαφαίνεται ανεξέλεγκτη παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με διαρκείς πλέον καταγγελίες για μαζική παρουσία motocross εντός περιοχών προστασίας σε τμήματα του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Εθνικού Πάρκου Σχινιά, Αισθητικού Δάσους Καισαριανής, του Ποικίλου Όρους κλπ. Είναι γνωστό ότι απαγορεύεται η κίνηση εντός δασικών περιοχών με μηχανοκίνητα οχήματα πέραν των ασφαλτοστρωμένων οδών, καθώς και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.”

Από τη μια πλευρά μοιάζει όντως εξοργιστικό να προβάλλεται ανερυθρίαστα στην τηλεόραση η εικόνα ενός δημοσίου προσώπου να κάνει κάτι που οι περισσότεροι πολίτες δεν επιτρέπεται ούτε να σκεφτούν. Ασχέτως της μοτοσυκλέτας, η συντροφιά του πρωθυπουργού ήταν εκεί για ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, κάτι που εξαρχής δεν ακούγεται και πολύ εφικτό για οποιονδήποτε άλλον Έλληνα (που δεν κατοικεί στην Πάρνηθα) καθώς θεωρητικά δεν έχει καν νόμιμο τρόπο να φτάσει ως εκεί.

Η “τυχαία” συνάντηση με τους μοτοσυκλετιστές και την τηλεοπτική κάμερα (συμπτώσεις, συμπτώσεις, συμπτώσεις) απλώς ρίχνει λίγο παραπάνω αλάτι στην πληγή και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κάποιος με ρεαλιστική αντίληψη της πραγματικότητας στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης ή του πρωθυπουργού.

Αυτά ωστόσο είναι ερωτήματα που συνήθως γεννώνται κατά δεκάδες καθημερινά σε αυτή τη χώρα, όμως η πολιτική αντιπαράθεση βρίσκει μια προεξοχή να πιαστεί γερά.

Η επίκαιρη ερώτηση του ΜέΡΑ25 στη Βουλή δεν φαντάζει και τόσο “επίκαιρη” 74 ολόκληρες μέρες μετά το συμβάν, καταφέρνει ωστόσο να γεννήσει εύλογα ερωτήματα, όπως αυτά που δικαίως επικαλείται η ιστοσελίδα dasarxeio.com, όπου και συναντήσαμε την είδηση.

“Ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη να ελέγχει για παράνομες δραστηριότητες εντός Εθνικών Δρυμών, Εθνικών Πάρκων και Προστατευόμενων Περιοχών; Με ποια μέσα επιτελούν το έργο τους οι εν λόγω υπάλληλοι και πόσοι είναι σε αριθμό;

“Πόσες παραβάσεις της νομοθεσίας σε δασικές και προστατευόμενες περιοχές έχουν καταγραφεί για motocross μετά τις 29 Νοεμβρίου 2020 και εάν έχουν επιβληθεί πρόσημα;”

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως εδώ τα ερωτήματα ξεφεύγουν πολύ έξω από τον στενό κύκλο του πολιτικού λάθους του ενός και των πολιτικών κερδών του αλλουνού.

Μας υπενθυμίζουν πως, ενώ κοντεύουμε σχεδόν έναν χρόνο υπό το καθεστώς μιας περιοριστικής νομοθεσίας, η κατά καιρούς εμφανής αδιαφορία για την τήρησή της από τους ίδιους τους νομοθέτες της απλώς μπερδεύει ακόμη περισσότερο τον μέσο πολίτη που σκέφτεται πως “αφού μπορεί αυτός, μπορώ κι εγώ”.

Επιπλέον, υπενθυμίζει πως (ασχέτως κορωνοϊού) η κλασική παραδοσιακή "εντουροβόλτα" φλερτάρει τακτικά με την παρανομία ούτως ή άλλως. Οπότε τί; Να προετοιμαζόμαστε για μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. στα ορεινά μονοπάτια τώρα; Πάλι καλά που δεν είμαστε εκεί δηλαδή ... γιατί δεν επιτρέπεται να πάμε!

Πηγή: Dasarxeio.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
BikeIt.gr Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 10:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube