.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 13:32

ΕICMA – Cake Ösa Lite & Ösa +

Το… μυστήριο της σουηδική Cake για το οποίο γράψαμε πριν λίγες ημέρες, αποκαλύφθηκε στην EICMA. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο που ανήκει στην κατηγορία των “utility” οχημάτων, δηλαδή ένα καθαρά χρηστικό δίτροχο, που μπορεί να αποτελέσει εργαλείο δουλειάς.

Το Ösa (προφέρεται έουσά) θυμίζει κάτι που θα μπορούσε να φιγουράρει στους καταλόγους της ΙΚΕΑ (σουηδική και αυτή… τυχαίο;) και θα παράγεται σε δύο εκδόσεις, το Ösa Lite και το Ösa +.

Η περιγραφή της Cake για το μοντέλο είναι σαφής: “μια ηλεκτροκίνητη, πολυμορφική μοτοσυκλέτα με εκτός δρόμου δυνατότητες, ένα πολυχρηστικό εργαλείο και ένα Power Bank σε τροχούς”.

H κατασκευαστική δομή είναι πολύ απλή, μια οριζόντια δοκός σεβαστής διατομής παίζει τον ρόλο της ραχοκοκαλιάς του πλαισίου, το οποίο εκτείνεται “κρεμαστά” προς τα κάτω σε μονή διάταξη, φιλοξενώντας την μπαταρία και το μοτέρ. Το υλικό που χρησιμοποιείται, σε όλα τα τμήματα του πλαισίου, είναι το αλουμίνιο.  

Η ανάρτηση μπροστά είναι ένα USD πιρούνι, το οποίο δένει στην κεντρική δοκό, με διπλή τιμονόπλακα στο Ösa + και με μονή, όπως στα ποδήλατα, στο Ösa Lite. Πίσω, ένα μονό αμορτισέρ εδράζεται στο ψαλίδι χωρίς μοχλικό και στο εκτεινόμενο σκέλος του πλαισίου.

Τα φρένα είναι μονοί δίσκοι διαμέτρου 220 χλστ. μπροστά και πίσω, συνεργαζόμενα με τετραπίστονες δαγκάνες και στις δύο περιπτώσεις.

Σε ότι αφορά στο μοτέρ, η απόδοση του είναι 4 kW στο Ösa Lite, το οποίο παίρνει έγκριση τύπου ως scooter 50cc και 7 kW στο Ösa +, που θεωρείται, βάση ισχύος μοτοσυκλέτα.  Ως εκ τούτου , η τελική ταχύτητα για το Lite είναι 45 χλμ./ώρα και 100 χλμ./ώρα, για το “+”.

Η μπαταρία τώρα, έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα στο “+” μοντέλο και προσδίδει αντιστοίχως και μεγαλύτερη αυτονομία, 120 χιλιομέτρων, έναντι 100. 

Αυτό που διαχωρίζει το Ösa, βέβαια, είναι το ότι η μπαταρία του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως power bank, για την λειτουργία διάφορων συσκευών. Υπάρχουν δύο παροχές, τόσο για το Ösa Lite, όσο και για το Ösa +, στα 5V (10W) ή 12V (180W), ενώ μέσω αντάπτορα, η τάση και η ισχύς μπορούν να φθάσουν στα 110/220V (2000W).

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συνδεθούν κινητά, tablet και άλλες συσκευές μικρών απαιτήσεων σε ενέργεια στην παροχή 5V, laptop, ηχεία και συσκευές μέσης απαίτησης σε ενέργεια στην παροχή 12V και τέλος, εργαλεία χειρός και συσκευές μεγάλης απαίτησης σε ενέργεια, αν χρησιμοποιηθεί ο αντάπτορας.

Αν προσθέσει κανείς σε αυτό, το ότι το Ösa φέρει υποδοχές στις οποίες μπορεί να προστεθεί μια μεγάλη γκάμα από αξεσουάρ, όπως σχάρες, καλάθια, βάσεις στήριξης και επεκτάσεις, τότε το δίτροχο μετατρέπεται πραγματικά σε ένα εργαλείο δουλειάς με τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής, στις εκάστοτε απαιτήσεις.

Οι τιμές, ξεκινούν από τα 4.500 ευρώ για την έκδοση Lite και από 6.500 ευρώ, για το Ösa +.

Ακολουθούν video και gallery φωτογραφιών:

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA - Orcal SK03 και SK01 EICMA – Otto Bike MXR »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon