Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 13:05

Η ηλεκτρική CAKE Kalk έβαλε τα γυαλιά στις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες σε αγώνα Enduro στη Σουηδία

Το ηλεκτρικό μοντέλο Kalk της σουηδικής CAKE έλαβε μέρος σε αγώνα Enduro του σουηδικού Πρωταθλήματος Gotland, όπου με αναβάτη τον Robert Kvarnstrom διακρίθηκε, πετυχαίνοντας μάλιστα τον 8ο ταχύτερο γύρο από 118 βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες!

Η μοναδική επιλογή για τον Kvarnstrom λόγω των κανονισμών του αγώνα, ήταν να εκκινήσει με τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, και με τις μικρότερες βενζινοκίνητες. Έτσι στην αρχή ο αναβάτης του Kalk δεν προλάβαινε να προσπερνά κόσμο, φωνάζοντας στους πιο αργούς αναβάτες να κάνουν στην άκρη. Γιατί φώναζε; Μα φυσικά γιατί λόγω ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας κανείς δεν τον άκουγε να έρχεται!

Κατά τη διάρκεια της μέρας, οι αναβάτες αραίωσαν και ο Kvarnstrom μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το χαμηλό βάρος, τη δύναμη και κυρίως την ροπή του Kalk, για να πετύχει τον 8ο ταχύτερο γύρο του αγώνα (περνώντας 118 βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες), ενώ βγήκε και νικητής στην κατηγορία των ηλεκτρικών.

Μπορεί να είμαστε ακόμα στην αυγή της εποχής των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, όμως παρόλα αυτά ο ηλεκτρισμός έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια του.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το άρθρο του ΒΙΚΕΙΤ ΕΔΩ για το Kalk&, το μοντέλο δρόμου που βασίζεται στο Kalk.

 

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 13:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube