.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 12:02

Το υβρίδιο σκούτερ-ποδηλάτου του Eric Buell

Η νέα εταιρεία του Αμερικανού καινοτόμου μηχανικού Eric Buell, εταιρεία ονόματι Fuell, εξετάζει ένα ευπροσάρμοστο ηλεκτρικό δίκυκλο ως το τρίτο της μοντέλο.

Από τη στιγμή που έκλεισε τις πύλες της εταιρείας που έγινε γνωστή από το επώνυμό του, ο Eric Buell έστησε μια νέα εταιρεία ονόματι Fuell – ξανά, παίζοντας με το επώνυμό του. Αυτή πλέον έχει στραφεί απολύτως στην ηλεκτροκίνηση, ανοίγοντας τα πανιά της με το ηλεκτρικό ποδήλατο Flluid, ενώ έχει ήδη παρουσιαστεί και η πολύ ενδιαφέρουσα μοτοσυκλέτα Fllow.

Φαίνεται πως ο Buell έχει μόνιμα την καινοτομία στο μυαλό του, καθώς μια σειρά σχεδίων από πατέντα που κατέθεσε παρουσιάζει ένα δίκυκλο που ισορροπεί μεταξύ ποδηλάτου και σκούτερ.

Στη βάση του συναντάμε ένα μονοκόκ πλαίσιο μαγνησίου με τον ηλεκτροκινητήρα κεντρικά τοποθετημένο και ιμάντα στην τελική μετάδοση. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του ωστόσο είναι η ικανότητα να εξοπλίζεται είτε με πετάλια ή με μαρσπιέ σκουτερίστικης λογικής.

Η προσαρμοστικότητά του περιλαμβάνει ακόμη την εναλλαγή μονής ή διπλής σέλας και, φυσικά, τη δυνατότητα χρήσης διαφορετικών μεγεθών μπαταρίας, τοποθετημένης πάντα σε ειδική εσοχή στο κεντρικό τμήμα του πλαισίου.

Παράλληλα, στα σχέδια παρατηρούμε δύο εναλλακτικές για το ψαλίδι, μια σε μονόμπρατσο και μια σε κλασικό διπλό, χωρίς να υπάρχουν άλλες πληροφορίες επ’ αυτού.

Ένα δίκυκλο όπως αυτό που εξετάζει εδώ η Fuell θα μπορούσε να έχει έναν ιδιαίτερα ευέλικτο χαρακτήρα. Θα μπορούσε να είναι αρχικά ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με τελική περιορισμένη στα 25 km/h ώστε να οδηγείται χωρίς προϋπόθεση ταξινόμησης και όριο ηλικίας, να μετατραπεί με πολύ λίγα εξαρτήματα σε ένα μοτοποδήλατο (<45 km/h) και, γιατί όχι, να ξεκλειδώσει ως ένα κανονικό Α1 σκούτερ – πάντα προσαρμόζοντας τις μπαταρίες στς εκάστοτε ανάγκες.

Πηγή: Bike Social

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 14:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube