.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 10:43

Kawasaki USA – Ξαναβάζει στην παραγωγή κεφαλές για το θρυλικό Z1

Η Αμερικανική αντιπρόσωπος της Kawasaki ανακοινώνει επίσημα πως θα προσφέρει ολοκαίνουργιες κεφαλές κυλίνδρων για τη μοτοσυκλέτα που άλλαξε την ιστορία της Ιαπωνικής εταιρείας.

Το Ζ1 παρουσιάστηκε το 1972 και αποτέλεσε ένα ορόσημο για την Kawasaki, βάζοντάς την δυναμικά στο παιχνίδι των υπερεπιδόσεων και θεμελιώνοντας τη θέση της ανάμεσα στους μεγάλους παγκόσμιους κατασκευαστές μοτοσυκλετών.

Μετά από περισσότερες από 100,000 πωλήσεις παγκοσμίως και γεννώντας μια μεγάλη σειρά τετρακύλινδρων μοντέλων στη συνέχεια, το Ζ1 παραμένει σήμερα ένα ποθητό κλασικό μοντέλο, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Πιθανώς γι’ αυτόν τον λόγο, η Kawasaki Motors Corp., U.S.A. ανακοινώνει τώρα πως θα αρχίσει να διαθέτει ξανά καινούργιες κυλινδροκεφαλές για αυτόν τον κινητήρα κατασκευασμένες από την Kawasaki στην Ιαπωνία και διαθέσιμες σε μαύρο ή ασημί χρώμα.

Το κιτ θα περιλαμβάνει τη βάση της κεφαλής και μια σειρά βασικών εξαρτημάτων που περιλαμβάνουν βαλβίδες, κοκοράκια, έδρες και μερικά ακόμη περιφερειακά. Δεν θα συμπεριλαμβάνει το καπάκι της κεφαλής, εκκεντροφόρους και φλάντζες.

Οι κεφαλές αυτές θα είναι συμβατές με τα Ζ1, ΚΖ900 και ΚΖ1000, όχι όμως και με την επόμενη γενιά ΚΖ1000 ΜΚΙΙ και όποια άλλα μοντέλα φορούσαν τις λεγόμενες “square head” (τετράγωνες) κεφαλές που έχουν ελαφρώς διαφορετικές διαστάσεις.

Η Kawasaki USA δέχεται ήδη προπαραγγελίες για τις κεφαλές αυτές ως τις 30 Ιουνίου 2020, με αρχικό στόχο παράδοσης το Φθινόπωρο 2020 και λιανική τιμή $2340, ή €2080 (ισοτιμία 18/6/2020).

Η σχετική ενότητα στην Αμερικανική ιστοσελίδα της Kawasaki βρίσκεται εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon