.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 11:39

Φήμες θέλουν την TVS να έχει καταθέσει πρόταση για την αγορά της Norton

Η άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Norton, μετά από τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και τα σκάνδαλα στα οποία φέρεται να εμπλέκεται η διοίκηση της, έχει οδηγήσει την θρυλική βρετανική εταιρεία σε καθεστώς επιτήρησης, από εταιρεία ορκωτών λογιστών.

Ανάμεσα σε όλες τις διεργασίες που προβλέπονται σε αυτή την περίπτωση, εξετάζεται φυσικά και το σενάριο της πώλησης της, με οκτώ προτάσεις να έχουν “πέσει στο τραπέζι” μέχρι στιγμής.

Αν και η όλη διαδικασία υποβολής και εξέτασης των προτάσεων αυτών, τελεί υπό μυστικότητα, το Bloomberg σε σχετικό άρθρο του, ανέφερε ότι ο ινδικός κολοσσός της TVS, αποτελεί μια από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για την Norton. Η TVS, είναι η τρίτη σε τάξη μεγέθους κατασκευάστρια στην Ινδία και έγινε περισσότερο γνωστή στην ευρωπαϊκή αγορά, από την συνεργασία της με την BMW Motorrad, που οδήγησε στην “G” σειρά μοτοσυκλετών, με τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 313 κ.εκ. όπως το δημοφιλές G 310 GS.

Η επιχειρηματική κίνηση της TVS δεν αποτελεί έκπληξη, αφού πολλές είναι πλέον οι εταιρείες από Ινδία και Κίνα που έχουν πραγματοποιήσει κάτι αντίστοιχο. Το “βαρύ” όνομα της Norton, θα ανοίξει στην TVS μια νέα αγορά στην Ευρώπη, συνεχίζοντας την εξέλιξη και κατασκευή μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού, ενώ παράλληλα μπορεί να λανσαριστεί και μια γκάμα μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλετών, για τις αναπτυσσόμενες -και όχι μόνο- αγορές.

Το ερώτημα που προκύπτει βέβαια, αν τελικά “κλείσει το deal”, είναι το τι θα γίνει με την συμφωνία που είχε συνάψει η Norton, με την κινεζική Zongshen αλλά αυτό είναι κάτι που θα λυθεί προφανώς από στρατιές γραβατωμένων μεγαλοδικηγόρων και δεν απασχολεί εμάς. Το σίγουρο είναι πως αν έχει κατατεθεί πρόταση από την TVS, αυτή θα έχει μελετηθεί σε κάθε της λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των “εμποδίων”.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon