.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 14:44

Bilstein - Ξεκινά να κατασκευάζει αναρτήσεις και για μοτοσυκλέτες

Η γερμανική εταιρεία αναρτήσεων Bilstein, γνωστή για τα προϊόντα της στον τομέα των 4 τροχών, ανακοίνωσε πως ξεκινά να κατασκευάζει κορυφαίες aftermarket αναρτήσεις και για μοτοσυκλέτες.

Κι αν νομίζατε πως χτες το σκέφτηκε και σήμερα ξεκίνησε, η Bilstein δεν παίρνει τα πράγματα τόσο ελαφριά, καθώς δουλεύει πάνω στην πρώτη φουρνιά αναρτήσεων μοτοσυκλέτας τα τελευταία 5 χρόνια!

bilstein motorcycle suspension bmw s1000rr 00015

Η πρώτη μοτοσυκλέτα που δέχθηκε τη φροντίδα της Bilstein είναι η BMW S 1000 RR, μοντέλα από το 2009 έως και το 2020.

bilstein motorcycle suspension bmw s1000rr 00005

Η Bilstein θα προσφέρει ένα πιρούνι και ένα πίσω αμορτισέρ για την sport ναυαρχίδα των Βαυαρών, με πρόθεση να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους κατασκευαστές αναρτήσεων μοτοσυκλετών στον κόσμο, κατασκευαστές όπως η Ohlins, η WP, η Showa, η Sachs, κ.α.

bilstein motorcycle suspension bmw s1000rr 00013

Φυσικά μέσα στους στόχους της Bilstein είναι να παρέχει αναρτήσεις OEM (πρώτης τοποθέτησης) για τα μελλοντικά μοντέλα μεγάλων εταιρειών, με πιθανότερο πρώτο πελάτη την BMW.

bilstein motorcycle suspension bmw s1000rr 00003

Όσον αφορά στην τεχνική πλευρά του πρώτου πιρουνιού της S 1000 RR, ο θάλαμος αερίου βρίσκεται στο ένα μόνο καλάμι, ενώ οι ρυθμίσεις γίνονται με εκπληκτικούς καινοτόμους χρηστικούς διακόπτες, που -επιτέλους- έχουν πάνω τους μεγάλους αριθμούς για να μπορεί ο αναβάτης και ο μηχανικός να βλέπουν με μια ματιά τα νούμερα των αποσβέσεων, δίχως να χρειάζεται να γυρίσουν εντελώς αριστερά ή δεξιά μια βίδα και μετά να μετρούν κλικ!

bilstein motorcycle suspension bmw s1000rr 00006

Παράλληλα, αυτοί οι διακόπτες επιτρέπουν στον αναβάτη να αλλάζει τις ρυθμίσεις ακόμα και την ώρα που οδηγεί, χρησιμοποιώντας γάντια! Μπράβο Bilstein.

bilstein motorcycle suspension bmw s1000rr 00010

Οι ίδιοι διακόπτες βρίσκονται και στο αμορτισέρ, με την Bilstein να αναφέρει ως ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα το μικρό του βάρος, που σύμφωνα με τους Γερμανούς είναι 1 κιλό λιγότερο από τους περισσότερους ανταγωνιστές, με το κέρδος σε βάρος να προέρχεται κυρίως από την έλλειψη ξεχωριστού δοχείου αερίου.

bilstein motorcycle suspension bmw s1000rr 00016

Η Bilstein παρουσίασε μια φτιαγμένη -και βαμμένη στα χρώματα της εταιρείας- S 1000 RR, ανακοινώνοντας την πρόθεση της για συμμετοχή στο Βρετανικό Πρωτάθλημα BSB, όταν αυτό αρχίσει.

bilstein motorcycle suspension bmw s1000rr 00012

Περιμένουμε μεγάλα πράγματα από τους Γερμανούς, ενώ η έλευση μιας νέας εταιρείας στον χώρο είναι πάντα καλό νέο για όλους,

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 14:49

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon