.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 13:36

Η κυβέρνηση εξετάζει καθολική απαγόρευση κίνησης ΙΧ οχημάτων το Πάσχα

Με τον κίνδυνο να χαθεί ο έλεγχος μονίμως παρόντα, όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι.

Η Ελλάδα τα έχει πάει εξαιρετικά ως τώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τουλάχιστον εξ όσων μαρτυρούν τα επίσημα νούμερα. Ωστόσο η συνεχιζόμενη καθημερινή καταγραφή νέων κρουσμάτων και ο μακάβριος κόλαφος που ξεδιπλώνεται σε όσες χώρες επέλεξαν την τακτική αδράνεια το προηγούμενο διάστημα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για εφησυχασμό.

Στο μεταξύ ο καιρός βελτιώνεται και η μηνιαία κλεισούρα αρχίζει να γίνεται αφόρητη. Μοιραία λοιπόν η κυβέρνηση βλέπει έναν ορατό κίνδυνο που αναμένεται να κορυφωθεί στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας. Παρότι η απαγόρευση μετακινήσεων είναι σε ισχύ και τα πρόστιμα βάρυναν, οι αρχές φοβούνται ένα κύμα «απείθειας» το βράδυ της Ανάστασης (Σάββατο 18/4) και την Κυριακή του Πάσχα.

Στην ουσία, ο μεγάλος κίνδυνος ονομάζεται «οικογενειακές μαζώξεις» και αυτός είναι το φαινόμενο που πρέπει να αποφευχθεί προκειμένου να διαφυλαχθεί ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων που έχουμε επιτύχει ως τώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ένα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι και η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ οχημάτων το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή.

Στο προηγούμενο διάστημα έχουμε ακούσει πολλές φήμες που φτάνουν ως κλείσιμο των σταθμών διοδίων και αυτή η νέα πληροφορία έρχεται να προστεθεί ως ενδεχόμενο σε μια ήδη ισχύουσα δέσμη περιοριστικών μέτρων που αποκλείει τόσο τις άσκοπες μετακινήσεις, όσο και τις συγκεντρώσεις κόσμου.

Η απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη και προφανώς θα εξεταστεί με βάση την εμπειρία των ερχόμενων ημερών.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon