.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 12:27

Ewan Mc Gregor & Charley Boorman – Το αναμενόμενο “Long Way Up” ταξίδι τους, μάλλον θα είναι… “ηλεκτρικό”!

O πασίγνωστός ηθοποιός Ewan Mc Gregor και ο πολυπράγμων Charley Boorman (ηθοποιός, παρουσιαστής, συγγραφές, παραγωγός ταινιών), πρόκειται να πραγματοποιήσουν ένα τρίτο ταξίδι με μοτοσυκλέτες.

Μετά τα Long Way Round και Long Way Down, η τρίτη στην σειρά περιπέτεια που ετοιμάζει εδώ και καιρό το δίδυμο των ταξιδευτών, θα έχει αφετηρία την Νότιο Αμερική και προορισμό την Βόρεια Αμερική. Αρχικά, είχε διαρρεύσει ότι το ταξίδι θα ξεκινήσει από την Γη του Πυρρός με προορισμός την Αλάσκα, συνδέοντας δύο ακραία σημεία του πλανήτη, τα οποία απέχουν μεταξύ τους, 25.000 χιλιόμετρα.

Ενώ λοιπόν το πλάνο του ταξιδιού είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό, το ερώτημα ήταν το ποιες μοτοσυκλέτες θα χρησιμοποιούσαν οι Mc Gregor και Boorman για να το πραγματοποιήσουν.

BMW, Triumph και Moto Guzzi, ήταν εταιρείες οι οποίες έχουν συνδεθεί με τους δύο αναβάτες ποικιλοτρόπως, οπότε όλα τα στοιχήματα έπεφταν σε αυτές, χωρίς βέβαια να αποκλείονται οι εκπλήξεις, αφού η προβολή και δημοσιότητα του όλου εγχειρήματος, είναι πολύ μεγάλη.

Τον Ιούνιο, ο Boorman δήλωσε ότι υπήρξαν αλλαγές στον σχεδιασμό, το ταξίδι θα ξεκινήσει τελικά από “κάπου” στην Νότια Αμερική και θα καταλήξει στο Λος Άντζελες, “κόβοντας” αρκετά χιλιόμετρα από αυτό. Και υπάρχει λόγος για αυτό, καθότι, όπως όλα δείχνουν, το Long Way Up, θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες και συγκεκριμένα, με μοντέλα Live Wire, της Harley-Davidson!

Long way up Harley Davidson Livewire 2 1024x683

Πηγές από την Αργεντινή, αναφέρουν ότι ο Mc Gregor βρίσκεται ήδη στην χώρα, ενώ έχουν αρχίσει να καταφθάνουν επίσης, τα οχήματα με τα οποία θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι.

Long way up Rivian electric truck

Τέσσερα Live Wire μοντέλα της Harley-Davidson, καθώς και δύο θηριώδη e-pick up της Rivian, με αυτονομία της τάξεως των 650 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, τα οποία προφανώς θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο και ενδέχεται να λειτουργούν ως τεράστια τροχοφόρα… power banks, για την φόρτιση των e-μοτοσυκλετών, των οποίων η μέγιστη αυτονομία είναι 177 χιλιόμετρα, σε αστική χρήση.

Long way up BMW sprinters

Βέβαια πέραν αυτών, εθεάθησαν επίσης δύο “συμβατικά” van 4X4 Sprinter της Mercedes καθώς και ένα Ford F350 pick up με V8 6.2 κινητήρα, τα οποία επίσης θα ενσωματωθούν στο κομβόι, γιατί καλός ο ηλεκτρισμός, αλλά πιο εύκολο είναι να βρεις βενζίνη και πετρέλαιο στην μέση του πουθενά, παρά πρίζες…

Καλό ταξίδι τους λοιπόν!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon