.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 10:30

Ewan McGregor και Charley Boorman ετοιμάζουν τρίτο “επικό” ταξίδι

Mετά τα Long Way Rοund και Long Way Down, σειρά έχει το Long Way Up!

O γνωστός ηθοποιός Ewan McGregor και παρουσιαστής, ηθοποιός και συγγραφέας, Charley Boorman, αποτελούν δύο από τους καλύτερους πρεσβευτές της μοτοσυκλέτας στις μέρες μας. Mε τα δύο μεγάλα ταξίδια περιπέτειας τα οποία έχουν πραγματοποιήσει και τα οποία έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση ως mini-σειρές αλλά και σε βιβλία, έχουν συστήσει στο ευρύ κοινό, μια από τις καλύτερες μοτοσυκλετιστικές εμφάσεις: το adventure ταξίδι σε δύο τροχούς.

Τον Απρίλιο του 2004 ξεκίνησαν από το Λονδίνο με κατεύθυνση ανατολική, και αφού διέσχισαν όλη την Ευρασία, πέταξαν μέχρι το Άνκορατζ της Αλάσκα περνώντας την Βερίγγειο Θάλασσα, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο έδαφος της Βόρειας Αμερικής, με προορισμό την Νέα Υόρκη, στην οποία και έφτασαν τον Ιούλιο του 2004, έχοντας διανύσει 30.400 χιλιόμετρα.

lwd 1

Το δεύτερο τους ταξίδι, με την ονομασία Long Way Down, ξεκίνησε τον Μαίο του 2007 και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του ίδιου έτους, με αφετηρία την Σκωτία και προορισμό το ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας, έχοντας διασχίσει με νότια κατεύθυνση τις ηπείρους της Ευρώπης και της Αφρικής.  

Μπορεί πολλοί στον χώρο μας, να βλέπουν το όλο σκηνικό ως “γιαλατζί”, αφού στα ταξίδια αυτά υπήρξε υποστήριξη και χορηγία, η αλήθεια είναι όμως –και αυτό μετράει- ότι ενέπνευσαν πολλούς ανθρώπους να ξεκινήσουν τις δικές τους, προσαρμοσμένες στα μέτρα τους δίτροχες περιπέτειες, ενώ γνώρισαν στον πολύ κόσμο τι σημαίνει ταξίδι με μοτοσυκλέτα.

lwd 3

Επιστρέφοντας στο σήμερα λοιπόν, οι δύο φίλοι αναβάτες, ετοιμάζονται για ένα τρίτο ταξίδι, το οποίο βρίσκεται ακόμη στην φάση του σχεδιασμού. Το Long Way Up, θα έχει ως αφετηρία την Γη του Πυρρός, την απόληξη της Νοτίου Αμερικής δηλαδή και προορισμό το βορειότερο σημείο της Αλάσκα, στην Βόρειο Αμερική, με την απόσταση που χωρίζει τα δύο αυτά σημεία να είναι περίπου 25.000 χλμ.

Ένα θέμα που έχει ενδιαφέρον, είναι οι μοτοσυκλέτες με τις οποίες οι αναβάτες θα παραγματοποιήσουν το ταξίδι. Τα προηγούμενα δύο, είχαν πραγματοποιηθεί με R 1150 GS και R 1200 GS, τα οποία τους τα είχε χορηγήσει η BMW, όμως από τότε, τόσο ο McGregor, όσο και ο Boorman, έχουν αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με άλλες εταιρείες. Ο McGregor, είναι πρεσβευτής της Moto Guzzi και ο Boorman, πρεσβευτής της Triumph.

Δεν μπορούμε βέβαια να γνωρίζουνε τις εμπορικές συμφωνίες που έχουν κλειστεί και το πόσο διάρκεια έχουν τα συμβόλαια αυτά, το θέμα είναι ότι τόσο η Moto Guzzi (V85TT), όσο και η Triumph (σειρά Tiger), έχουν μοντέλα κατάλληλα για ένα ταξίδι σαν και αυτό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 11:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon